Ribó: “Barberá ha d’explicar si hi ha hagut finançament il·legal PP també des de València”

 

El regidor-portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València i candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, apunta “directament a un més que presumpte finançament irregular del PP a través de la realització d’actes d’este partit en la ciutat de València” arran de les últimes revelacions de la presumpta trama corrupta en la Diputació de València.

L’encara alcaldessa de València”, ha dit Joan Ribó, “ha d’explicar ja si hi ha hagut finançament irregular del seu partit; per què s’han fraccionat contractes a favor de Grupo Trasgos; quin ha sigut el paper del seu nebot Quique Sospedra Barberá en la concessió de contractes de la Japan Week 2012, de la que ell era organitzador; i si en algun moment hi ha hagut repartiment de comissions entre algun regidor del PP en l’Ajuntament. Jo mateix vaig demanar en l’últim ple del consistori una comissió d’investigació relativa a Trasgos, i la majoria del PP ho va impedir. Efectivament, tenen massa assumptes a amagar”.

Tal i com ha recordat Ribó, el jutjat d’Instrucció número 20 de València està investigant la relació entre Trasgos i l’Ajuntament: “justament Trasgos és l’empresa que ha treballat en les campanyes electorals de Rita Barberá i, alhora, l’empresa que apareix en el sumari que investiga la trama Gürtel, i la mateixa empresa a qui es va fraccionar els contractes en la celebració de la Japan Week organitzada pel consistori valencià, tal i com vaig denunciar en el seu moment a la policia nacional. Cal destacar que el nebot de Barberá, Quique Sospedra Barberá, participà en la organització de la mateixa Japan Week: tot va quedar en casa”.

Tal i com denuncia Compromís, la contractació de la Japan Week l’any 2012 inclou un total de 20 empreses per un volum total de 203.171€, però no mitjançant cap concurs públic, sinó fraccionant els contractes per valors inferiors als 18.000€, de manera que evitara la Llei de Contractes de les Administracions Públiques. De tots eixos contractes, 5 s’adjudiquen a les empreses del Grupo Trasgos (Trasgos S.L., Tannhäuser S.L., Cuco S.L. i Construcciones Paya y Montesinos S.L.), que van facturar diferents servicis de comunicació per la Japan Week. Segons ha explicat Joan Ribó, “des de Compromís hem comprovat i denunciat davant la policia que estes quatre empreses de Trasgos han sigut proveïdores habituals de l’Ajuntament, i en alguns casos quasi en exclusiva. De fet, l’any 2012 Construcciones Paya y Montesinos i Tannhauser Producciones van facturar únicament per a l’Ajuntament de València. En total, des de 1994 fins al 2014, el govern municipal del PP ha facilitat al Grupo Trasgos vora 300 contractes per més de 2,2 milions d’euros”. Es tracta de la mateixa empresa proveïdora de servicis al PP durant els anys 2005, 2007, 2008 i 2009.

Per últim, el candidat de Compromís a l’alcaldia s’ha mostrat “escandalitzat, però no sorprès, per les converses que segons sembla va mantindre l’exregidora Ma José Alcón amb el pròfug Marcos Benavent, en què es reconeixia el tracte habitual de l’Ajuntament de València amb les empreses de Quique Sospedra Barberá, així com el presumpte repartiment de comissions entre regidors del PP al consistori valencià. La mateixa Ma José Alcón que ara va en les llistes electorals de Barberá”.

Ribó ha avançat que un govern municipal amb Compromís donarà publicitat a tots els contractes menors de l’Ajuntament perquè no hi haja dubtes de la seua justificació, i els penjarà en la pàgina web municipal.

Arxivat en: Corrupció, Economia i Ocupació, Joan Ribó, Llibertat i igualtat, Tribunals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *