Compromís presenta una moció per a exigir a la Generalitat que pague el conveni dels col·legis municipals

El Consell deu a l’Ajuntament des del 2012 les anualitats dels convenis de col·legis municipals que sumen 7 milions d’euros

 

El deute total de la Generalitat amb el Consistori en concepte de convenis adscrits a les àrees d’educació, cultura i benestar social és de més de 20 milions d’euros

 

Recentment la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València han aprovat el conveni per al manteniment del col·legis de titularitat municipal corresponent a l’any 2014 per 2.389.446 euros. Esta assignació va destinada a sufragar les despeses de funcionament i de personal de tres centres d’educació infantil i primària, el centre de Benimaclet, Fernando de los Rios en Malilla i el CEIP Professor Santiago Grisolia en Algirós.

 

Segons el darrer estat d’execució dels pressupostos municipals, del 30 de juny de 2014, la Generalitat Valenciana endeuta a l’Ajuntament la totalitat de les anualitats del conveni corresponents a 2012 i 2013, de 2.191.118 euros i 2.389.336 euros respectivament. Amb l’últim conveni aprovat per la Junta de Govern Local del 6 de juny de 2014 i pel Ple del Consell del 18 de juliol de 2014, la quantitat que deula Generalitat a l’Ajuntament pels convenis escolars és de 7 milions d’euros.

 

Des de Compromís han destacat que el conveni escolar no és l’únic que endeuta la Generalitat a l’Ajuntament, des del 2012 deu els convenis d’assistència social, el d’atenció a la immigració o el de cultura, entre altres per 20 milions d’euros. Tots estos convenis estan referits a les àrees d’educació, cultura i benestar social, els mes afectats per les retallades del Partit Popular i que més afecten a la població que està patint de forma més intensa les conseqüències de la crisis econòmica.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha destaca l’infrafinançament que patixen els valencians i que aboca a la Generalitat a una situació de precarietat econòmica com l’actual i que l’impedix afrontar les despeses bàsiques que asseguren l’estat del benestar. Les institucions valencianes han d’exigir al Govern de Madrid un finançament just per a assegurar les necessitats de la ciutadania.

 

Consol Castillo ha declarat: “El deute del Consell amb l’Ajuntament és molt preocupant i afecta al benestar dels valencians i les valencianes. Està clar que el sistema de finançament actual discrimina a València, pel que és el moment  d’exigir el que ens pertoca. No pot ser que des del 2012 la Generalitat no pague les seues obligacions amb l’Ajuntament en convenis socials i educatius, que són fonamentals per al benestar de la ciutadania. Els partits polítics, els agents socials i les organitzacions empresarials valencianes hem d’exigir en bloc a Madrid una solució urgent a esta discriminació que patim els valencians des de fa dècades”.

Escolta l’àudio: Consol Castillo.MP3

Arxivat en: Consol Castillo, Cultura i Educació, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *