Ribó ressalta la importància de les prediccions dels satèl·lits en la lluita contra el canvi climàtic i l’avanç cap a la sostenibilitat urbana

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat en la seua intervenció en l’obertura del Congrés Internacional de Geociències i Teledetecció (IGARSS), que reuneix en Fira València a 2.400 científics de tot el món, la importància creixent dels satèl·lits per a realitzar observacions i prediccions que ajuden a cuidar i preservar la terra enfront del canvi climàtic, i permeten avançar cap a la sostenibilitat urbana. Ribó ha ressaltat l’aposta de la nostra ciutat per acollir congressos científics d’àmbit internacional com l’IGARSS.

«És un congrés de gran rellevància en el qual estan inscrites 2.400 persones procedents de tot el món, de les quals el país que aporta major nombre de participants és Xina, amb més de 600. València es converteix estos dies en la seu mundial de la teledetecció, una eina cada vegada més important per a predir moltes coses, des de la climatologia, com comprovem tots els dies a través de les prediccions ens arriben del satèl·lit Meteosat, fins a molts altres aspectes relacionats amb el canvi climàtic, l’erosió de les costes, que ací a València ens causa  problemes, fins a la gestió adequada de l’agricultura i la contaminació». Així ho ha assegurat l’alcalde de València, Joan Ribó, després de la seua intervenció en l’obertura del 38 Simposi Internacional de Geociències i Teledetecció, el major congrés del món sobre teledetecció que, des de hui i fins al pròxim dia 27, reuneix en Fira València a 2.400 científics i investigadors.

L’alcalde ha expressat la seua satisfacció perquè «València haja sigut escollida per a acollir este congrés. Una elecció molt significativa que nostra ciutat aposta cada vegada més per ser centre mundial de congressos científics». En la seua intervenció, Ribó ha afirmat que «la sola lectura del lema del congrés: ‘Observar, entendre i predir la dinàmica del nostre planeta’ serveix per a fer-se una idea de la importància de la cita científica que hui comença en el Centre d’Esdeveniments de Fira València i que congrega a participants procedents de 64 països diferents, units per l’objectiu comú de seguir avançant en el millor i major coneixement del nostre planeta».

En este fòrum en el qual estan presents la NASA, l’Agència Espacial Europea, a més de les principals universitats del món, es van a mostrar els últims avanços en les diferents i «cada vegada més àmplies, valuoses i interessants» aplicacions de la teledetecció. Ribó ha destacat el paper positiu que les prediccions que realitzen els satèl·lits té ja en una ciutat com València, «que avança cap a la sostenibilitat urbana, en una ciutat on s’estén la presa de consciència sobre la fragilitat del nostre planeta i la necessitat de prendre mesures a tots els nivells per a millorar la seua resiliència enfront de tots els factors adversos que ho amenacen»..

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *