València tindrà el seu Pla Director de la Bicicleta

La Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València i l’Agència de la Bicicleta de València estan ultimant estos dies la documentació administrativa i tècnica necessària per obrir al setembre el procés de licitació dels servicis d’assistència tècnica per a l’elaboració del Pla Director de la Bicicleta de València.

L’objectiu és dotar a l’Ajuntament d’un diagnòstic actualitzat, un full de ruta i unes normes públiques perquè, «d’ara endavant, la implantació de la bicicleta com a vehicle angular en la mobilitat sostenible tinga un camí inequívoc en la ciutat», ha exposat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. En este sentit, el Pla Director de la Bicicleta inclourà múltiples aspectes relacionats amb la millora i foment de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible: xarxa ciclable, intermodalitat, senyalització, aparcament, seguretat, comunicació i formació, etc.

«En el que portem de legislatura, des de la regidoria i el servici de Mobilitat Sostenible hem realitzat avanços i treballat d’acord a les línies generals que establix el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible en la seua estratègia per a l’impuls de la bicicleta en la ciutat», ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, per afegir que «ara el que farem serà posar negre sobre blanc el diagnòstic de com està la ciutat en l’actualitat i com s’ha d’avançar de cara als pròxims anys».

Des de la Regidoria s’ha subratllat que el document —del que ja disposen altres grans ciutats i s’està impulsant en moltes d’altres— és «molt important, perquè, independentment que ara s’estan fent les coses bé amb els carrils en calçada, segregats i l’ample necessari, cal tenir molt clar d’on venim i establir uns criteris clars de ciutat compartits per tots els departaments de l’administració local i el pla unificarà tots els fronts».

Una vegada realitzat el procés de licitació pública i contractats els servicis, l’adjudicatària resultant disposarà d’un termini de sis mesos per finalitzar els treballs de redacció del pla.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Giuseppe Grezzi, mobilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *