L’Ajuntament de València obri una consulta pública sobre l’Estratègia Alimentària Municipal

La Regidoria d’Horta ha obert la consulta pública sobre l’Estratègia Agroalimentària de València (EAM). Qualsevol ciutadà que ho desitge pot consultar-la a la web de la Regidoria fins a l’1 de setembre i fer les aportacions i suggeriments que considere oportuns.

Per fer-ho, s’ha habilitat un formulari en línia. El 13 de setembre està prevista una jornada de participació i treball en el Consell Alimentari Municipal sobre les aportacions rebudes via web. El procés pretén concloure amb l’aprovació -el 16 d’octubre, coincidint amb el Dia mundial de l’Alimentació- de l’EAM per part del Consell Alimentari Municipal i l’elevació de la proposta al Ple de l’Ajuntament de València per a l’aprovació.

«València avança per a dotar-se d’una Estratègia Agroalimentària Municipal, una estratègia que ha de servir per posar a València a l’avantguarda en temes d’alimentació, per promoure un model sostenible que abaste totes les esferes socials i involucre tots els ciutadans. Unes polítiques pioneres, que vam arrancar fa mesos amb la capitalitat mundial de l’alimentació», ha explicat la regidora d’Horta, Consol Castillo.

El procés de redacció de l’EAM s’ha impulsat per la Regidoria d’Horta, i ha comptat amb la col·laboració i suport tècnic de la càtedra Terra Ciutadana, el Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional, Justícia Alimentària i la Fundació Mundubat.

L’Estratègia Alimentària Municipal tindrà com a horitzó l’any 2025, i serà el marc de referència per a adaptar les polítiques agroalimentàries de la ciutat i per a orientar a la resta d’agents del sistema agroalimentari (públics i privats).

PRIMERA ACCIÓ QUE DUU ENDAVANT EL RECENT CONSELL ALIMENTARI

L’EAM, és la primera acció que duu endavant el Consell Alimentari Municipal, creat el passat 14 de juny, quan va tindre lloc la seua sessió de constitució. En esta sessió, es van sumar formalment les entitats que actualment integren el Ple del Consell Alimentari Municipal i es va validar la posada en marxa dels dos primers grups de treball del Consell Alimentari Municipal: Canals Curts de Comercialització i Compra Pública i Menjadors Sostenibles. Les entitats interessades a sumar-se al Consell Alimentari Municipal poden fer-ho seguint els passos que s’indiquen en la web de la regidoria d’Horta.

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Consol Castillo, Horta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *