Un 75% de les intervencions en jardins per a l’exercici de 2018 està acabat, en execució o amb els tràmits administratius en marxa

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha donat compte en la Comissió de Medi Ambient de l’Ajuntament de València de l’estat d’execució dels nous jardins programats per a l’exercici 2018. «Des de la Regidoria estem molt satisfets perquè, ara per ara, ja hem arribat al 75% de jardins acabats, en execució o en licitació», ha declarat l’edil.

De les 20 intervencions programades en parcs i jardins a València l’any 2018, dos ja estan acabades —el jardí de Joaquín Dualde i la remodelació de la font de la plaça de l’Ajuntament—, i en set s’estan executant les obres en estos moments —Moreno Gans, Amparo Arce, Maria Beneyto, José María Haro, camí del Tremolar, Músic Ginés i horts urbans de la Rambleta—.

A més, tres jardins ja estan adjudicats —Portadors de la Verge, Emili Lluch i Pintor Maella— i altres tres estan en licitació —Maria Mazzarello, Rubén Darío i Silla-Calatrava-Esperança—. El 25% d’intervencions restants es troben en els tràmits previs a la licitació —els jardins de Centenar de la Ploma, Torre Maçana, Blasco Ibáñez-Polo y Peyrolón, els horts escolars a Patraix i l’hort urbà i espai multicultural al carrer del Vaixell—.

A preguntes formulades en la comissió, Soriano ha explicat que «des de l’inici de la present legislatura, pel que fa a l’accessibilitat en general en intervencions en parcs i jardins públics, tant en les remodelacions com en els jardins de nova construcció, s’ha inclòs sempre la materialització de recorreguts accessibles que permeten travessar el parc o jardí sense barreres arquitectòniques, amb paviments transitables sense obstacles i amb els pendents màxims en rampes establides per la normativa».

Respecte al nou geo-portal de l’Ajuntament, Soriano ha afegit que «estem bolcant, progressivament, diferents capes amb més informació per a la ciutadania. Fins a este moment s’han incorporat, pel que fa a temes de parcs i jardins, la informació sobre les ubicacions de les zones de socialització per a gossos, l’arbrat monumental i singular i els conjunts arboris monumentals, que es poden trobar en diferents capes i es poden consultar de manera conjunta, o un per un, i també es poden enllaçar amb altres capes actives».

La regidoria també ha informat sobre la decisió de realitzar una inspecció al passeig de l’Albereda per estudiar si cal podar algun arbre que puga afectar les rèpliques dels fanals de l’Exposició de 1909. «Tot i que es tracta de rèpliques i no són models originals, tenim un compromís amb el manteniment del ramatge de la ciutat en condicions excel·lents i, per això, procedim a encomanar este estudi tècnic al personal de la poda i, si cal, hi actuarem».

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Parcs i Jardins, Pilar Soriano

Comentaris

  1. GUILLEM RODRIGUEZ BLASCO diu:

    El jardí de Rubén Darío porta més de 40 anys aturat…Estaria bé tindre en compte aquesta circumstància. És una zona plena de descampats, amb aparcaments i saturació de cotxes (en partits de futbol la Poli Municipal sembla que té ordres de no multar i aparquen els cotxes en els carrers peatonals, amb greu perill si passa alguna cosa -fa no molt es va incendiar un restaurant xinés i el cotxe de bombers no va poder arribar-hi- o no poden accedir les ambulàncies. Per altra banda han tallat molts arbres, sense reposició, i molts estan abandonats -sense poda- al Rubén Darío i els carrers del voltant (com ara a l’eixida del pàrquing de Mercadona).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *