L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Parcs i Jardins, ha posat en funcionament de nou la font de la barca del passeig marítim, situada en el tram que serveix de divisòria entre la platja del Cabanyal, més coneguda com la de les Arenes, i la platja de la Malva-rosa.

La popular font, l’única del barri de Cabanyal-Canyamelar situada en el passeig de la platja, representa la rosa dels vents i portava cinc anys sense funcionar a conseqüència de successius temporals i pluges intenses que van inundar el fossat de bombes i van inutilitzar la instal·lació elèctrica.

L’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars i l’Escola Municipal de Jardineria i Paisatge, ha dut a terme esta reforma durant l’últim any. La intervenció ha suposat diverses actuacions, com adequar el fossat, instal·lar noves bombes i nous quadres elèctrics, reparar elements del circuit hidràulic avariats, esmenar diversos desperfectes existents a la quilla i la vela de la barca, i netejar estes estructures, així com els sortidors d’aigua substituint els defectuosos, tal com ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

D’altra banda, s’ha procedit a netejar i impermeabilitzar el got de la font i a instal·lar 150 focus de tecnologia LED de baix consum, que permetran la il·luminació nocturna de la font amb criteris d’eficiència energètica. Tot açò ha suposat una inversió de 72.000 euros, que ha permés que es puga tornar a gaudir d’esta emblemàtica font.