El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha proposat hui en la Mesa General de Negociació de l’Ajuntament de València l’aplicació d’un increment a les nòmines del personal funcionari i laboral d’un 1,5% a partir d’este mes de juliol. La mesura, permesa per l’aprovació de la Llei General de Pressupostos de l’Estat (PGE), suposarà –en xifres totals- un increment retributiu directe de 3.409.85,40 euros a dividir entre els 5.046 empleats públics de l’Ajuntament de València.

Campillo ha dit que es tracta «d’una mesura de justícia, que busca pal·liar les successives congelacions i retallades que el funcionariat ha vingut patint els últims anys, ja que va ser un dels sectors més perjudicats per les retallades del govern central i ara ens sentim molt satisfets de poder dir que els treballadors i treballadores públics de l’Ajuntament podran recuperar capacitat adquisitiva perduda en els últims temps. I a més, ho faran en la nòmina del mes de juliol amb efectes retroactius des de l’1 de gener d’enguany. L’Ajuntament de València ho tenia tot preparat per a quan s’aprovara esta mesura. Teníem els deures fets i per això en la primera nòmina possible anem a abonar les quantitats».

D’altra banda, el govern municipal també ha aprovat el restabliment del dret ple del personal laboral públic a cobrar el 100% de les retribucions des del primer dia per incapacitat temporal: s’eliminen les retallades en la retribució dels primers 20 dies que es van introduir el 2012. «Posar-se malalt en les administracions públiques tenia un cost en la nòmina des de la reforma regressiva que va imposar l’anterior govern del PP», ha criticar el regidor.

Campillo ha afirmat que «de nou, estem davant d’un cas de justícia, i per això recuperem drets dels treballadors i treballadores sense esperar ni un dia més, de forma que a partir del dia 1 de juliol aplicarem esta disposició addicional dels PGE, que no és obligatòria però que nosaltres apliquem perquè creiem profundament en la recuperació de drets». El regidor de Govern Interior també ha anunciat a tots els sindicats de la Mesa General de Negociació que ha ordenat al Servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals junt al Servici de Personal la implementació d’un Pla de Lluita contra l’Absentisme Laboral, que serà presentat pròximament als sindicats i que es publicarà en el Portal de Transparència, tal i com establix la disposició dels Pressupostos Generals de l’Estat.

ELS OFICIALS DE POLICIA PASSEN DEL GRUP C1 AL GRUP B

La Mesa General de Negociació també ha tractat sobre l’adaptació de la plantilla de Policia Local a les previsions de la Llei 17/2017 de 13 de desembre de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana. Es canvis suposan que els llocs d’intendent general i intendent principal passen a denominar-se comissari principal i comissari, respectivament. A més a més, es crea l’escala executiva, en la que s’integra l’actual categoria d’Oficial, que passa a pertànyer al grup B amb l’increment de retribucions corresponent. Esta última mesura afecta a 160 oficials de l’Ajuntament, que passaran de ser grup C1 a ser grup B, i suposarà un cost total de 338.607 euros.

Finalment, s’han aprovat també les bases per a la borsa de treball de tècnic/a de Gestió del Patrimoni Històric i Cultural, per a contractar personal interí que cobrisca les vacants existents; i s’ha avançat també en l’aprovació de les bases d’operador de comunicacions en el departament de Bombers per a futurs nomenaments per a la millora d’ocupació i interinitats, que ara passaran a la Mesa Tècnica de Bombers que tindrà lloc demà dimarts per a la seua aprovació definitiva.