El Consell Escolar Municipal ha aprovat sis actuacions més del pla de l’Ajuntament i la Generalitat per a la construcció, reforma i millora de centres educatius de la ciutat, actuacions que estan incloses en el Pla Edificant. Estes actuacions, junt a les aprovades el passat 18 de juny, eleven a 12 les intervencions municipals en les escoles a executar.

En la reunió ordinària del Consell Escolar Municipal s’han presentat els informes de sis consells escolars dels centres educatius en què es realitzaran intervencions menors, una vegada autoritzada l’actuació. Açò permetrà iniciar els tràmits immediatament, seguint tots els processos administratius. L’Ajuntament s’encarregarà de la contractació, construcció, direcció i la certificació de l’obra, i la Conselleria d’Educació es farà càrrec del cost econòmic de les infraestructures educatives. Les actuacions s’efectuaran en els centres CEIP Miquel Adlert i Noguerol, CEIP Padre Català, CEIP Vicente Gaos, CEIP El Grau, CEIP Cervantes i CEIP Rodriguez Fornos.

El procés establert en el Pla Edificant consta de tres fases. Primer, Ajuntament i Generalitat consensuen les prioritats d’intervenció, és a dir, seleccionen els centres que segons els seus informes són prioritaris per ser rehabilitats. En segon lloc, s’informa el Consell Escolar de quins són els centres seleccionats i se’ls sol·licita un informe amb les necessitats d’intervenció de cadascun.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que «tal com anunciàrem en el Ple de juny sol·licitem l’adhesió al Pla Edificant per intervindre i fer obres de millora en sis col·legis, que se sumen als altres sis que ja aprovàrem el mes passat, en total 12 centres. Vull recordar el compromís d’este equip de govern amb la qualitat de les instal·lacions educatives de València; perquè l’educació pública és la que garantix la igualtat d’oportunitats. Tenim la responsabilitat, des de les administracions públiques, de mantenir-les en bon estat i, per descomptat, el Govern de Joan Ribó, després de dècades d’abandó de l’escola pública en la ciutat, té claríssim que és un objectiu fonamental la seua dignificació».

Les obres a escometre diferixen en cada centre. En el CEIP Miquel Adlert i Noguerol, situat al districte de Camins del Grau, s’escometran millores en les impermeabilitzacions del paviment de coberta deteriorat, una reforma integral del bany adaptat de la primera planta, així com millores en el pati i la reforma de la sala d’instal·lació contra incendis i inundacions.

En el CEIP Pare Català, situat a Benimaclet, l’actuació se centrarà en la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions, la dotació d’una nova instal·lació de telecomunicacions al centre i millores en els espais exteriors del centre, com ara la pista de bàsquet o la zona d’entrada a primària.

Un altre dels centres en què s’intervindrà és el CEIP Vicente Gaos, d’Algirós. Es reposarà la monocapa del gimnàs, es repararan o substituiran les barres d’alumini deteriorades de l’edifici i la serralleria del gimnàs. L’actuació comprén també millores en l’aulari d’infantil i la construcció de nous porxos lleugers per a la protecció solar, tant en les pistes d’infantil com les de primària, on s’instal·laran a més dues noves fonts i dues noves taules de joc, així com la substitució de sis bancs en el pati de primària.

Les obres en el CEIP El Grau, situat també al districte de Camins al Grau, consistiran en la reparació dels tancaments del centre, substituint el mur d’accés per un nou mur. També es reformaran els banys i espais exteriors del centre, com ara la pista esportiva i la instal·lació de dues noves fonts d’aigua. En el pati central, se substituiran els vidres de seguretat deteriorats, així com la conducció de la calefacció.

En el CEIP Cervantes, situat al districte d’Extramurs, es col·locaran noves plaques d’escaiola per reposar el fals sostre retirat de les aules de la segona planta. D’igual forma, es milloraran les condicions de ventilació de les aules de primera i segona planta situades en l’edifici nou, així com es repararan les goteres del saló d’actes i en els vestíbuls. En l’espai d’infantil del centre, s’escometran diverses actuacions de millora per adaptar-ho.

Finalment, en el CEIP Rodriguez Fornos, de Patraix, es realitzaran millores als espais exteriors del centre, així com a les zones afectades per l’entrada d’aigua. S’instal·laran nous circuits de llums que milloren les condicions d’eficiència energètica.