Jardins instal·larà jocs infantils i arbres que generen ombra i reduïxen l’impacte acústic en la remodelació de la plaça de Maria Mazzarello

Les obres de la nova zona verda a la plaça de Maria Mazzarello, en el barri dels Orriols, ja estan programades. Es tracta d’una illa interior de 1.249,2 metres quadrats de plaça. L’espai es troba perimetralment tancat per edificis d’una part i pel col·legi Maria Auxiliadora, de l’altra. L’accés a la plaça es fa entre el col·legi i els edificis de vivendes, des de l’avinguda de la Constitució.

Es tracta d’una iniciativa sorgida dels pressupostos participatius. Els veïns i veïnes, en la seua proposta, exposaven la necessitat de generar una àrea de joc propícia per a l’activitat dels xiquets i xiquetes, tant del col·legi com del barri en general, aspecte que se seguirà des de la Regidoria de Parcs i Jardins amb la instal·lació d’una zona de jocs infantils.

D’altra banda, l’enjardinament de la plaça es farà amb arbrat capaç de generar ombra en este espai i reduir l’impacte acústic de la plaça sobre els edificis que l’envolten. «La ubicació estratègica dels arbres pot ajudar a refredar l’aire entre 2 i 8 graus, reduint així l’efecte d’illa de calor urbà. A més, viure a prop d’espais verds urbans i tindre accés a ells té aspectes molt positius per a la ciutadania, fins i tot pot millorar la salut de les persones, tal com diuen molts estudis», ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

L’actuació s’ha estudiat «convenientment i s’ha fet amb previsió», de forma que s’adapta a les futures ampliacions de l’espai, amb la situació de zones verdes a les àrees susceptibles d’expansió.

Així, es crearan dos àrees totalment contraposades; la primera, de zona verda amb arbrat, on els camins discorreran entre praderia per accedir als bancs, i la segona es materialitzarà com una àrea de joc infantil.

Les zones de pas es materialitzen mitjançant un paviment. Es crearan bancs de formigó en els desnivells, la qual cosa generarà espais de descans al llarg d’algunes zones del recorregut. L’àrea de joc es deprimix respecte a la cota de la plaça, per minimitzar el seu impacte visual i afavorir una millor supervisió per part dels pares i mares.

El multijoc consistix en una passarel·la elevada. Davall d’esta es projecta una superfície de paviment de seguretat que varia la seua alçada amb la generació d’un joc de topografia. Hi ha un tobogan, una xarxa horitzontal, engronsadores i un laberint de cordes, entre d’altres elements.

TERCERA ACTUACIÓ DE JARDINS ALS ORRIOLS

Esta actuació és la tercera que duu a terme en un any la regidoria de Pilar Soriano en el barri dels Orriols. Cal destacar l’actuació en la plaça de l’Ermita, «un lloc que ha passat de ser un fangar totalment abandonat a un espai verd central per al barri, dissenyat per tots els veïns i veïnes a través d’un procés participatiu, que posa en valor la trama històrica de la zona i l’ermita de la plaça».

També s’ha remodelat la plaça i el jardí d’Esteban Dolz de Castellar, on s’ha ampliat la zona de jocs infantils, s’han instal·lat sis grans pèrgoles de colors, que donen ombra i faciliten la celebració d’activitats a la plaça i s’han reparat totes les jardineres i els bancs. Es tracta d’un espai molt proper a l’estadi Ciutat de València, del Llevant UD.

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Exposició, Parcs i Jardins, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *