28 societats musicals valencianes, d’Europa i d’Amèrica participen en el 132 Certamen Internacional de Bandes de Música ciutat de València

La presidenta del Palau de la Música i del Comité Organitzador, Glòria Tello, i el membre del Comité Organitzador, Daniel Belloví, han presentat la 132 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’ 2018, que se celebrarà al Palau de la Música del 19 al 22 de juliol.  Està prevista l’actuació d’un total de 28 societats musicals, 17 en concurs, 5 convidades i 6 dins del Precertamen, que es desenvoluparà els dies 16, 17 i 18 en barris i llocs emblemàtics de la ciutat.

Tello ha afirmat que es tracta d’un certamen únic en molts aspectes, «amb més de 2.000 músics participants en els diferents escenaris on es desenvoluparà i també sent l’únic d’esta magnitud, que té caràcter anual, en el qual més bandes en nombre de músics participen». A més, «és el que posseeix més quantitat de diners per premis i per participació, i l’únic que té un cicle de Precertamen pels barris». En este sentit, ha afegit que «dins de la nostra política d’acostar la cultura als barris, estem treballant amb força per acostar a la ciutadania també la música de banda, perquè el veïnat la conega, la gaudisca i l’estime». La regidora ha explicat que «abans es feien només tres concerts al mercat de Colón, enguany es desenvoluparan a l’antic llit del riu Túria, a l’avinguda d’Alfahuir, a la plaça de l’Ermita de Vera a la Malva-rosa, a la plaça de la Mare de Déu, al Mercado Colón i al carrer de la Guàrdia Civil a Benimaclet».

A més, s’ha presentat a Rafael Sanz-Espert, com a pròxim director titular de la Banda Municipal de València. El director valencià dirigirà a la centenària agrupació lírica en l’últim concert del certamen, mentre delibera el jurat de la secció d’Honor. Tello ha manifestat que «les institucions culturals i en este cas musicals com és la Banda Municipal, necessiten nous projectes musicals que il·lusionen, d’un canvi que propicie dinamitzar i poder atraure nous públics». És per això que «la decisió de canviar de director titular ha sigut molt pensada des de fa temps, parlant amb molts interlocutors, músics i públic, i pensem que Rafael Sanz-Espert té el projecte i els objectius adequats per estar al capdavant de la Banda Municipal».

Per la seua banda, Sanz Espert s’ha mostrat molt agraït i orgullós de ser el pròxim titular de la Banda Municipal i ha exposat el seu projecte. En este sentit, ha afirmat que «a més de facilitar la compenetració entre l’Ajuntament i la Banda Municipal, vull fomentar la seua qualitat i que siga coneguda como a referent nacional i internacional». Entre els objectius del seu projecte ha destacat la «incorporació de nous públics, programacions més atrevides amb estils diversos com el  jazz, ritmes llatins, balls de saló i el teatre». A més, ha dit, «vull cridar a directors nacionals i internacionals de prestigi i estudiarem que la Banda Municipal estiga representada en les institucions més destacades del món». Per últim ha afegit que «el meu és un projecte molt meditat i consolidat que ha donat gran resultat a Bilbao i Madrid».

De les 28 bandes que participaran al certamen 27 són europees (18 de la Comunitat Valenciana, sis de la resta de l’Estat i tres europees) i una d’Amèrica. Respecte a les 17 agrupacions que concursaran en les seccions Tercera, Segona, Primera i d’Honor, huit són de la Comunitat Valenciana, sis de les províncies de Granada, Ourense, Madrid, Múrcia, Pontevedra i Huelva, i tres estrangeres, de Colòmbia, Suïssa i Portugal. L’horari de començament de totes les seccions serà a partir de les 17 hores.

Com a convidades actuaran cinc societats, de les quals tres són valencianes, una de la resta de l’estat i una estrangera, d’Àustria: Ensemble Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València en la tercera secció, Nineties Trombone Ensemble en la segona, Bezirksjugenorchester Kirchdorf en la primera, i la Jove Banda de la FSMCV i la Banda Municipal de València, en la d’Honor.

Enguany el jurat està format per Mercedes Zavala, compositora; Carlos Pellicer, compositor; Eva Lopszyc (Argentina), compositora i directora;  Françoise Boulanger (França), director; i Thomas Doss, (Àustria), compositor.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Cultura, Glòria Tello, Música

Comentaris

  1. jose badal talens diu:

    gracias a las personas que consiguen que podamos oir las audiciones de estas bandas de musica de diversas regiones de España y demas paises y sobre todo por poder disfrutar de este palau de la musica con esa maravilla de sonido.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *