La Nit a la Mar de la Gran Fira portarà música i espectacle piromusical a la Marina de València

Música i pólvora seran les claus de la Nit a la Mar de la Gran Fira de València, que continua amb la seua descentralització amb este espectacle que tindrà lloc dissabte a La Marina. La programació musical arrancarà a les 20 hores amb música infantil i familiar per continuar amb grups indies i pop, tots ells valencians. A la una de la matinada serà el moment de l’espectacle piromusical de pirotècnica RICASA amb la temàtica de cine i que comptarà amb 5.200 ordres de foc, controlades per 12 ordinadors, i una duració de 18 minuts i 15 segons.

 «Volem consolidar una de les novetats de la Gran Fira de l’any passat, i aprofitar alhora per posar en valor un recinte com La Marina de València, ja que és una zona d’oci en consolidació i des de l’Ajuntament, i especialment des de la Regidoria de Cultura Festiva, volem apostar per ella amb una de les festes més importants de la Gran Fira, com també vam fer en les passades Falles amb un espectacle pirotècnic», ha exposat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha presentat en roda de premsa la Nit a la Mar, junt amb Ricardo Caballer de pirotècnica RICASA.

«La Marina és tan gran que s’ha de fomentar que la gent de València la conega», ha dit Ricardo Caballer, qui també ha subratllat que la temàtica de cine permetrà «que es puga gaudir de molts més efectes» i que es vol continuar amb l’èxit de l’any passat. La Nit a la Mar començarà a les 20 hores amb el concert de Ramonets una banda de rock dirigida a un públic infantil i familiar. A continuació, a les 22 h, serà el torn de Tardor, que oferiran un concert de música en valencià, i, a les 23.30 h, el grup de pop-rock indie Polock continuarà amb la programació musical. A la una de la matinada està previst l’espectacle piromusical de RICASA, que serà la tercera cita dels focs de la Gran Fira, i que enguany incorpora una grua en la part central dels 210 metres d’amplitud que tindrà l’espectacle. Tancarà la nit DJ Plan B a partir de les 1.30 h, un discjòquei valencià amb recorregut per diferents festivals.

«L’any passat este esdeveniment va funcionar molt bé i per tant enguany ens plantegem el repte de millorar-lo i consolidar-lo com a una de les cites temàtiques de la Gran Fira», ha destacat el regidor Fuset, qui ha recordat la bona acollida i la gran assistència de la passada edició. Pel que fa a l’espectacle piromusical es recomana gaudir-lo des de la zona més pròxima al Veles e Vents i a la zona interior de La Marina, ja que la disparada serà des de La Marina Sud. La zona millor sonoritzada serà des de l’edifici del Veles e Vents fins a 300-400 metres a l’esquerra d’este.

TRANSPORT PÚBLIC

Des de la Regidoria de Cultura Festiva s’ha agraït l’esforç que es fa des del transport públic en eixe dia per proporcionar un servici extra. En eixe sentit, s’ha recomanat arribar a La Marina mitjançant autobús o metro i amb la màxima antelació possible, ja que tot i que hi haurà un pàrquing per a vehicles la seua capacitat és limitada (serà el solar de l’aparcament de l’antiga estació de ferrocarrils del port) i, a més, hi haurà talls al trànsit en funció de l’afluència de públic i segons ho considere necessari la Policia Local de València.

Pel que fa a l’EMT, des de les 18 fins a les 23 h s’oferiran 26.000 places repartides entre les línies 18, 19, 32, 98, 99, 92, 93 i 95. A partir de les 23.30 h i fins a les 3.30 h, hora de la fi del servici, es duplicarà la capacitat del servici d’autobusos nocturns, en passar de les 3.000 a les 6.000 places en les línies N1, N8 i N9. A més, la seua freqüència de pas augmentarà, serà d’entre 12 a 14 minuts.

Metrovalència també reforçarà el seu servici amb trens addicionals en les línies 3, 5, 7 i 9 cada 20 minuts; en les línies 1 i 2 cada 40 minuts, i en les línies de tramvia 4, 6 i 8 amb trens cada 20 o 40 minuts. S’establirà un corredor entre l’avinguda del Cid i els Poblats Marítims amb circulacions cada 10 minuts en els dos sentits fins a arribar a la fi de l’activitat, amb ramificacions també des del centre cada 10 minuts fins a Torrent, cada 20 minuts fins a Alboraia i Empalme i cada 40 minuts fins a Paterna i Seminari.

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Gran Fira València, Pere Fuset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *