Ruben Blades i els valencians Zoo, Jazzwoman, Arkano i Joe Pask, protagonistes, entre altres artistes, dels concerts de la Gran Fira d’esta setmana

Els Jardins de Vivers acolliran durant esta setmana cinc concerts de la Gran Fira de València que, a més, inclou desenes d’activitats de tot tipus perquè la ciutadania disfrute de l’estiu en tots els barris de la ciutat. Es tracta de cinc propostes amb coordenades sonores molt diverses: Rubén Blades posarà els ritmes llatins amb l’orquestra de Roberto Delgado; Dub Inc fusionarà reggae i dancehall amb músiques àrabs i del món; Beret encapçalarà la nit PerVERSOS, dedicada al rap; Iván Ferreiro interpretarà els temes de Casa; i Los Secretos celebraran quatre dècades damunt dels escenaris.

El panameny Rubén Blades, autor de temes com “Pedro Navaja”, “El cantante” o “Desapariciones”, està de gira amb el seu compatriota Roberto Delgado i la Salsa Big Band. D’esta col·laboració va sorgir el disc Medoro Madera, que es va publicar el passat mes de maig.

De l’escena alternativa francesa, Dub Inc arribarà a València dimecres, 11 de juliol, per posar en escena reggae, dancehall, rap o ritmes del món, amb lletres en francés, anglés i el cabilenc, una llengua bereber. En la seua discografia destaquen treballs com Diversité (2003), Hors Controle (2010) i So What (2016) i han col·laborat amb artistes com Tiken Jah Fakoly, Skarra Mucci, Naâman, Tarrus Riley o Ky-Mani Marley.

Eixa mateixa nit, els gandiencs Zoo tornaran a l’escenari dels Concerts de Vivers després de la seua actuació en 2017. La banda ha estat en bona part de la geografia espanyola i europea amb  la seua barreja de hip hop, ritmes electrònics i lletres de denúncia social. Per últim, l’argentina Sara Hebe fusionarà rap i ritmes llatinoamericans i JazzWoman interpretarà les cançons del seu àlbum de debut, Bagheera, amb el col·lectiu local Periferia Norte.

L’espectacle de PerVERSOS tindrà lloc el pròxim dijous, 12 de juliol, i ajuntarà tres veus de la nova fornada de la música urbana en castellà: Beret, Arkano i Zetazen. El sevillà Beret es va criar musicalment en el rap, però introdueix altres sonoritats provinents del pop, el reggae i el dancehall. Amb tres discos en el mercat, acaba d’editar la cançó “El mundo es suyo”, pertanyent a la banda sonora de la pel·lícula del mateix títol. D’altra banda, l’alacantí Arkano barrejarà la improvisació i el freestyle. Actualment, presenta Bioluminiscencia. El cartell es completarà amb el madrileny Zetazen, autor de l’àlbum Elegant Pain i del single “Miénteme”.

Els Jardins del Reial rebran la visita del cantant Iván Ferreiro divendres, 13 de juliol. Creador de Los Piratas i de cançons com “Años 80”, “Promesas que no valen nada” o “Mi matadero clandestino”, es troba de gira amb l’àlbum Casa, publicat a finals de l’any 2016. Podria incloure en el seu setlist les composicions que ha escrit per a la sèrie de televisió Fariña i alguna versió de Golpes Bajos, banda a la qual dedicarà el seu pròxim llançament.

En esta ocasió, l’artista convidat serà el valencià Joe Pask. El cantant alcoià presenta el seu disc, titulat Salt, amb sonoritats americanes, i amb reminiscències de rock i folk.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Cultura Festiva, Gran Fira València, Pere Fuset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *