Esta setmana han començat les obres davant de la porta de la unitat de Maternitat i Oncologia de l’Hospital Clínic de València, que baixen el carril bici a la calçada i deixen una vorera tan sensible exclusivament als vianants. Esta va ser una de les primeres mesures a peu de carrer que els actuals responsables de la Regidoria de Mobilitat Sostenible van prendre en iniciar-se la legislatura.

«El carril bici de Blasco Ibáñez al seu pas per l’entrada de les unitats de Maternitat i Oncologia de l’Hospital Clínic de València havia d’abaixar-se a la calçada», ha recordat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha argumentat: «Perquè si situar els carrils bici sobre la vorera era un error que no s’anava a tornar a repetir, mantenir un en una zona tan sensible com l’entrada a un hospital i amb el trànsit de persones tan important com esta va ser una decisió totalment desafortunada». A més, este carril bici se situava immediatament pegat al costat de dos accessos a l’estació de metro inferior, «la qual cosa restava visibilitat i seguretat tant a vianants com a ciclistes», i al costat d’una vorera en què constantment estacionen ambulàncies.

D’esta manera, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible es va estudiar com solucionar un problema «que s’arrossegava durant anys sense que s’haguera manifestat intenció alguna de solucionar-ho», ha indicat Grezzi, i així es va proposar una solució que baixava el carril bici a la calçada, deixava tota la vorera als vianants i establia una via perquè les ambulàncies deixaren directament els seus pacients en la vorera, sense haver de travessar el carril bici com fins ara. Esta solució es va incloure en el projecte de carrils bici que incloïa els de l’avinguda del Cid, Beteró i Dr. Moliner, i, com ha exposat el regidor, «hauria d’haver-se executat fa més d’un any, però l’incompliment del contracte per part de la constructora que va guanyar la licitació per a executar-lo va paralitzar la seua realització», que ha représ ara el mateix Ajuntament quan s’han complit els requisits legals per poder fer-ho.

«L’anterior Govern havia maltractat els vianants fins a tal punt que es produïen en la ciutat situacions tan anòmales com esta. Arreglar-les i donar als vianants el protagonisme que mereixen ha sigut una de les nostres obstinacions des que es va crear la Regidoria de Mobilitat Sostenible, i seguirem així, perquè, a més, s’està traduint en una millor qualitat de l’aire i en la reducció de la contaminació acústica, i en definitiva de la qualitat de vida en la ciutat», ha valorat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

L’actuació en el Clínic inclourà a més la creació de noves places de motocicleta en calçada, de cara a evitar la circulació i l’estacionament de motocicletes per la vorera, un fet que els ciutadans també denuncien que es produïx en l’entorn.