L’alcalde de València, Joan Ribó, i la consellera d’Obres Públiques i Territori, María José Salvador, han signat, en presència de Ximo Puig, president de la Generalitat, la cessió a l’Ajuntament dels Coberts  4 i 5 del Port de València. Esta cessió d’uns coberts que el govern municipal anterior va cedir, al seu torn, amb motiu de la primera edició de la Fórmula 1 per a la seua conversió en boxes i zona VIP, es produeix després d’haver-los retornat al seu estat original i prèviament a la seua rehabilitació, amb finançament europeu, per a ser cedits a la Marina de València, que els destinarà a usos culturals i de foment de la innovació.

«Vull expressar la profunda satisfacció de rebre els Coberts que l’Ajuntament de València va cedir per albergar instal·lacions de la Fórmula 1, en compliment de l’acord a què es va arribar amb la Generalitat, que havia de retornar-los en el seu estat inicial», ha afirmat Joan Ribó després de la signatura, en un dels coberts, de la recepció d’estos coberts construïts a principis de la segona dècada del segle passat. El Cobert 5 té una superfície de 7.500 metres quadrats, mentre que el 4 n’ocupa 9.000, que ara l’Ajuntament rehabilitarà amb ajuda de fons europeus FEDER, que ja ha sol·licitat, com a pas previ a posar-los a disposició de la Marina de València.

«Es va arribar a un bon acord i hui ens hem de felicitar que estos coberts tornen a l’Ajuntament de València. Què anem a fer amb ells? Hem demanat diners dels fons FEDER per a la seua rehabilitació. Europa finançarà el 50%, mentre que l’altre 50% l’aportarà l’Ajuntament, i una vegada acabe esta rehabilitació els cedirem a la Marina de València perquè els done l’ús que siga pertinent i que decidirem entre les tres administracions que estem representades en el Consorci. Evidentment no es dotarà estos espais d’uns usos aliens a l’activitat de la Marina, que està treballant fonamentalment en innovació i cultura. Una vegada estiguen rehabilitats s’acabarà de decidir», ha afegit Ribó en finalitzar la signatura a la qual han assistit regidors de l’Ajuntament com Vicent Sarrià, Giuseppe Grezzi, Ramón Vilar, Fernando Giner o Eusebio Monzó, el director del Port de València, Aurelio Martínez, a més del director general de la Marina, Vicent Llorens, que han assistit a les explicacions que Helena Beunza, directora general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, ha oferit sobre una rehabilitació per retornar els coberts  al seu estat original i duta a terme en només dos mesos.

Joan Ribó ha afirmat que la cessió dels coberts, una vegada retornats al seu estat original «és un pas important per a la normalització d’estes instal·lacions, perquè tornen a ser el que sempre havien sigut, i també és un pas important perquè la Marina de València agafe la velocitat de creuer que ja està començant a agafar». Després de puntualitzar que el cost de la rehabilitació es computarà com a recursos que l’Ajuntament de València haurà aportat a la Marina, Ribó ha expressat el seu desig que «la rehabilitació es faça el més prompte millor. Volem donar-li la màxima velocitat que puguem perquè estos coberts tan impressionants tenen unes possibilitats immenses i són molt importants per al futur de La Marina».