Cinc-centes persones participaran dissabte que ve en la terrassa de l’edifici Veles e Vents, en La Marina, en la Festa de la Cirera i l’Esmorzar, convocada dins del programa Del Tros al Plat. La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, junt amb la diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha presentat la nova iniciativa que reivindica el territori valencià a través de productes singulars i de proximitat, en este cas la cirera, i de la capacitat dels cuiners valencians d’elaborar amb ells plats d’excel·lència que contribuïxen a l’atractiu turístic-gastronòmic de València.

«De nou l’Ajuntament de València participa en el programa Del Tros al Plat, patrocinant l’esmorzar que tindrà lloc en la terrassa de l’edifici Veles e Vents el dissabte a partir de les 10 del matí, i amb què volem posar en valor el producte autòcton, en este cas la cirera, però també alguna cosa tan tradicional en la nostra forma de ser i de viure com és ‘l’esmorzar’», ha afirmat la regidora Consol Castillo en una presentació que també ha tingut per marc La Marina de València. «Els valencians tenim una forma d’organitzar la vida al voltant d’una taula amb productes d’excel·lència que en mans dels nostres magnífics cuiners aconseguixen un nivell que té fama mundial», ha afegit la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València.

En la presentació d’una iniciativa que, a més de Diputació i Ajuntament de València, compta amb la implicació de l’Associació Professional de Cuiners i Cuineres de la Comunitat Valenciana i dels principals productors de cirera valenciana, Consol Castillo ha ressaltat la vinculació de la proposta amb «el nostre treball en pro d’una alimentació sana, saludable, sostenible, que respecte la relació amb el medi ambient, que tant va contribuir al fet que València fóra escollida per la FAO per ser Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible en 2017, i també per instal·lar un centre de recerca sobre alimentació sostenible en l’àmbit mundial». Ha afegit que «açò ens reafirma que l’aposta pel producte, per la terra i pels cuiners que treballen amb els nostres productes és una aposta d’èxit».

A més del multitudinari i típic «esmorzaret» valencià, el dissabte s’instal·larà en La Marina de València un mercat tradicional de la cirera autòctona, una fruita que assenyala l’inici de l’estiu i que serà ingredient protagonista del mercat Del Tros al Plat, reforçant a més la vinculació gastronòmica del cap i casal amb nombrosos pobles i comarques valencianes, des de Caudiel al Camp del Túria, Vall de la Gallinera o Planes. «El bon producte i la bona relació amb el territori valencià són una de les millors targetes de presentació de València en el món».

La diputada Pilar Moncho, per la seua banda, ha destacat l’impuls del Patronat de Turisme de València a Del Tros al Plat, que «vol fer del producte gastronòmic un producte turístic que és la base de l’excel·lència dels plats que preparen els nostres cuiners i cuineres», com podrà demostrar-se en esta festa-esmorzar on no faltaran la salmorra, saladura, cacauets, tramussos, embotits, vi  amb denominació d’origen, cerveses artesanes, i tot açò amenitzat a més per la música del Sedaví Jazz Club.