El compte institucional de l’Ajuntament de València a la xarxa social Instagram, @ajuntamentvlc, es posa en marxa demà, 15 de juny. Entre els objectius d’este nou servici impulsat en el marc de les polítiques d’acostar l’administració local a la ciutadania, «destaquen el de fomentar dinàmiques participatives entre el públic més jove i el d’oferir una altra mirada de la ciutat».

Amb estes paraules el regidor de Relacions amb els Mitjans, Carlos Galiana, ha celebrat el llançament d’este nou compte institucional «que, conforme l’especificitat d’esta xarxa social, estarà centrat en compartir imatges i vídeos inspiradors, amb missatges emocionals i rellevants, amb informació visual sobre moments i racons de la ciutat». De fet, els continguts, vinculats o no a la informació d’actualitat, estaran circumscrits a activitats lúdiques, d’interès cultural o mediambiental.

Carlos Galiana ha explicat que el posicionament estratègic de l’Ajuntament a esta xarxa social coincideix amb el plantejat en els altres dos perfils institucionals existents (a Twitter i Facebook, @AjuntamentVLC), «que registren un creixement de seguidors i d’abast constant i han aconseguit situar-se entre els primers de la llista de comptes municipals de tot l’Estat pel que fa a impactes, capacitat de resposta i repercussió social. Així ho recullen mètriques especialitzades les dos xarxes socials».

Pel que fa a l’orientació de l’Instagram de l’Ajuntament, «este compte ha de ser social, honest i útil», ha concretat  el regidor, qui també ha destacat que «les xarxes municipals ha de vetlar per oferir una informació de servici públic veraç i ràpida, per tal d’acostar la institució a la ciutadania, i en el cas d’Instagram, donar a conéixer totes les possibilitats de la nostra ciutat».

En este sentit, Carlos Galiana ha recordat que, des del seu naixement, el 9 d’Octubre de 2016, els comptes institucionals de Twitter i Facebook es van concebre com una eina per a mantindre un diàleg constant i actiu amb el veïnat i usuaris de les xarxes en general. «Ara, amb Instagram, volem arribar a la franja més jove de la ciutadania, tal i com indiquen les estadístiques respecte a esta xarxa social».

Fins al moment, l’Ajuntament de València ha donat la visió institucional de la corporació i de la seua acció de govern a través de Twitter i Facebook. Ara, també vol aprofitar la potència de la informació visual d’Instagram, com ja fan ajuntaments de l’Estat i de la Unió Europea, com ara Madrid, Barcelona, Bilbao, Màlaga, Sevilla, Saragossa, París, Àmsterdam o Londres.