El termini per a presentar les instàncies a les oposicions per cobrir 29 places de Bombers de la ciutat s’obri demà, divendres 8 de juny. Les bases de les quals van ser aprovades el passat 20 de desembre en la Mesa General de Negociació de l’Ajuntament de València i la data límit per presentar instàncies és el 5 de juliol.

Així ho ha anunciat hui el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha explicat que estes 29 places de bombers corresponen a l’acumulació de les places de les ofertes públiques d’ocupació del 2016 (18 en total) i del 2017 (onze places més). «Estes noves 29 places de bombers seran les primeres en 13 anys en convocar-se i suposaran un reforçament molt important de la plantilla, actualment infradotada», ha dit Campillo.

«Com a novetat molt important en estes dos bases és que hem introduït un mecanisme per garantir al màxim la transparència i l’objectivitat del procés opositor. Bàsicament hem seguit el model implementat en el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de València, en una oposició recent a bombers conductors», ha comunicat el regidor.

«Este govern té un compromís inequívoc amb el reforçament de les plantilles de policies locals i bombers. Estos processos tenen la seua complicació, com totes les polítiques de personal, que han de ser negociades amb els sindicats, però el que està fora de tot dubte és la voluntat de reforçar les plantilles després de la desastrosa actuació provocada per l’anterior equip de govern, que no va convocar ni una sola plaça en més d’una dècada”, ha denunciat Campillo.

En el primer examen tipus test i teòric d’ambdós processos, cada membre del tribunal opositor deurà portar un conjunt de preguntes elaborades i mitjançant sorteig es formaran dos possibles exàmens complets. A continuació, en un sorteig públic es determinarà quin dels dos models serà finalment l’examen de la prova teòrica tipus test. “Vull agrair la col·laboració del Consorci per resoldre els dubtes al respecte i en especial al seu diputat provincial, Josep Bort, per haver-nos explicat com havia sigut el procés que ells ja han realitzat», ha explicat Campillo.

“En tot cas, com a regidor de personal i davant els pressupostos generals de l’Estat de 2018 aprovats inicialment pel PP i Ciutadans cal dir que ens trobem imposada, de nou, una taxa de reposició que ens limita la contractació en estos dos cossos. En el cas específic de bombers la taxa s’ha deixat al 100%. Això vol dir que només podem convocar les places que han causat baixa l’any anterior. Així és impossible recuperar les plantilles perdudes durant els últims 10 anys a València”.

BORSA DE BOMBERS DE COMISSIÓ DE SERVICI

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha recordat que, alhora, està obert també el termini fins el 26 de juny perquè qualsevol bomber o bombera de qualsevol cos de bombers d’Espanya puga sol·licitar inscriure’s en la borsa de futures comissions de servici per a treballar a l’Ajuntament de València.

«Es tracta d’un acord al que vam arribar amb les seccions sindicals en la Mesa General de Negociació per fer una borsa per a futurs nomenaments en comissió de servici, d’igual forma que ja vam fer amb la Policia Local de València». «Volem així deixar clar el ferm compromís del govern de Joan Ribó en el reforçament de les plantilles de l’àrea de protecció ciutadana. Per molt que el PP s’enteste, el seu govern passarà a la història com aquell que no va convocar ni una sola plaça de policia i bombers en més d’una dècada i el govern de la Nau passarà a la història com aquell que convocà places en totes les ofertes públiques d’ocupació. Esta és la realitat», ha declarat per finalitzar el regidor de govern interior.