Un total de quaranta-tres concerts, més quatre extraordinaris, interpretats per formacions internacionals, com la London Philharmonic Orchestra, dirigida per Juanjo Mena,  i per grups valencians com, per exemple, l’OV amb Spanish Brass i Amores Grup de Percussió, que enguany celebren el seu 30 aniversari, conformen la programació del Palau de la Musica per a la pròxima temporada 2018-2019.

La presidenta del Palau de la Música de València, Gloria Tello; el director del Palau, Vicent Ros, i el director titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar, han presentat hui tota la programació, que també es donarà a conéixer esta vesprada en el transcurs d’una gala gratuita que se celebrarà a la Sala Iturbi i en el transcurs de la qual intervendrà l’Orquestra de València i el seu director titular, Ramón Tebar.

La regidora ha manifestat que la temporada destaca «per la qualitat, excel·lència, varietat i les novetats, que tenen un protagonisme molt especial». En la seva intervenció no ha volgut oblidar «l’aposta per la música valenciana, així com per les grans figures internacionals», ni tampoc l’augment de tres concerts respecte a l’anterior temporada. Una de les novetats és la repetició de dues dels concerts d’abonament de l’Orquestra, de València, especialment el que dirigeix Ramón Tebar, amb el tenor Gregory Kunde que debuta en el Palau.

Pel que fa al pressupost, la regidora ha informat que ascendeix a 2,5 milions d’euros, dels quals 1,7 són per a orquestres internacionals i l’Orquestra de València, i la resta per als concerts educatius, família, jazz i resta d’oferta musical del Palau.

 La Temporada 2017-18 del Palau de la Música de València comptarà amb les visites de grans formacions internacionals com ara la London Philharmonic Orchestra, dirigida per Juanjo Mena (17 febrer); la Simfònica del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, amb Valery Gergiev (9 març); The Orchestra of The Age of Enlightenment, amb Vladímir Jurowski (29 maig); la BBC Symphony, amb Sakari Oramo, que debuta al Palau (23 octubre); la Düsseldorfer Symphoniker, que també debuta a l’auditori amb Adam Fischer; l’Orchestre Philharmonique de Radio France, amb Mikko Franck, en commemoració del 150 aniversari de la mort de Berlioz (7 maig), i la Philharmonique de Luxembourg, amb Gustavo Gimeno (13 novembre). També destaca la visita del Cor i Orquestra de Les Arts Florissants, amb William Christie, per a interpretar La Passió segons sant Joan de Bach (23 març).

El mític tenor Gregory Kunde cantarà amb la contralto Zandra McMaster dos vegades amb l’Orquestra de València i sota la direcció de Ramón Tebar (8 i 9 febrer). També visitaran la Sala Iturbi en recital veus i solistes internacionals del prestigi de Juan Diego Flórez (12 maig), els pianistes Grigory Sokolov (24 de febrer) i Murray Perahia (10 novembre), el violoncel·lista Gautier Capuçon (18 desembre) i la violinista Janine Jansen (2 abril). Amb les formacions foranes i l’Orquestra de València també estaran violinistes com Hilary Hahn, Alina Ibragimova, Vilde Frang, Leila Josefowick, Franz Peter Zimmerman, Julian Rachlin, Eldborg Hemsing; els pianistes Javier Perianes, Daniil Trifonov, Varvara, Rudolf Buchbinder, Nicholas Angelich; la violoncel·lista Alisa Weilerstein; els clarinetistes Sabine Meyer i Martin Fröst, i el flautista Emmanuel Pahud, entre molts d’altres.

L’Orquestra de València serà dirigida pel seu titular, Ramón Tebar, en deu ocasions, amb dos programes dobles, un d’ells extraordinari, i comptarà amb grans solistes, mencionats adés, i reconeguts directors convidats –molts dels quals debuten al Palau–, com els especialitzats Toon Koopman i Leopold Hager, que dirigirà el tradicional El Messies de Händel, i Alondra de la Parra, Alexander Liebrich, Carlos Miguel Prieto, Josep Vicent, Álvaro Albiach, Sergio Alapont, Baldur Brönnimann, Alexander Shelley, Ari Rasilainen, James Judd, Otto Kausk, Kirill Karabits i Rune Bergmann.

No faltaran les formacions valencianes com el Grup Instrumental dirigit per Joan Cerveró (19 desembre), Estil Concertant (10 abril) i les actuacions amb l’OV de Spanish Brass i Amores Grup de Percussió, que celebren el seu 30 aniversari. També cantarà la soprano internacional valenciana Eugenia Burgoyne amb l’Accademia Barocca Italiana (25 octubre).