Dimecres, dia 6 (a les 19.30 hores), el saló d’actes de Junta Central Fallera acollirà la presentació del catàleg de l’exposició ‘Els Puche, arrels de falles’, que des del passat febrer es mostra a la Sala Josep Alarte del Museu Faller de València. Com a novetat, la publicació serà trilingüe, atés que els texts de sala han sigut traduïts al castellà, més un resum en anglés.

L’acte comptarà amb la presència de Pepe i Marina Puche, artistes homenatjats; Iván Esbrí i Víctor Valero, dos dels tres comissaris de l’exposició, juntament amb José Francisco Carsí; Gil-Manuel Hernández, director del Museu Faller, i Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

Des de la fila zero intervindran José Luis Álvarez, professor de Belles Arts; José Luis Ceballos i Francisco Sanabria, artistes fallers, i Francisco Pérez Puche, cronista de la ciutat de València, tots ells col·laboradors de la part literària del catàleg amb aportació de vivències molt personals i afectives del seu tracte amb Julián, Pepe i Marina Puche.

L’exposició i el catàleg al voltant de la família Puche tracta de fer palés el valor de la transmissió intergeneracional dels coneixements i de les pràctiques relatives al procés de construcció de falles.

La formació acadèmica compaginada amb la pràctica en el taller i l’estudi familiars han sigut premisses inalterables que han permés als Puche dominar el procés creatiu dels vessants plàstics de les seues respectives carreres: falles, carrosses, escultura, pintura i il·lustració; i cada treball ha sigut obrat d’acord amb les tècniques i els materials del moment.

La figura de Julián Puche es posiciona com un referent històric de l’art faller amb una vasta herència artística llegada; la signatura de Pepe Puche és altra referència de les falles i esdevé la baula entre ambdós generacions, primer treballant colze a colze amb son pare, després en solitari i, darrerament, amb la seua filla Marina, qui és l’actual exponent artístic de la família igualment reconeguda tant en el món faller com en al món de la gràfica, la il·lustració, la pintura i el disseny de complements.