La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha explicat que ja es poden sol·licitar les ajudes extraordinàries de menjador i activitats complementaries per als mesos d’estiu, que s’ofereixen a través de les regidories de Joventut, Educació i Esports o de ONG o fundacions, com la de La Caixa. Per tant, es tracta d’ajudes que van més enllà de la beca menjador, ja que també contempla activitats complementàries.

“A València, els drets no se’n van de vacances. L’arribada de l’estiu aparella problemes de protecció de drets als xiquets i xiquetes que viuen en risc de pobresa i d’exclusió social. Per això, des de la regidoria contemplem unes ajudes, a part de les beques menjador del curs escolar ordinari, per a donar resposta a la situació que viuen durant les vacances les famílies amb fills i filles que estan situació de risc a la nostra ciutat”, ha dit Castillo.

Així, tots els Centres municipals de Servicis Socials de la ciutat de València han començat a tramitar ja estes ajudes, un recurs extra al que poden optar les famílies. L’any passat, es van concedir un total de 2.000 ajudes i enguany es preveu que es puga arribar a concedir encara un major nombre.

“Els xiquets tenen el dret a créixer en un entorn de benestar i desenvolupar-se plenament. Per això des de l’Ajuntament de València  prenem les mesures de protecció, prevenció i promoció que vetllen pels seus drets, siga tardor, hivern, primavera o estiu”, ha dit Castillo.