Compromís per València ha congregat este dissabte desenes de persones al barri de Russafa per parlar sobre les polítiques relacionades amb la gent jove. Sota el lema ‘Joventut, present’, les persones assistents han pogut reflexionar sobre les necessitats d’un segment poblacional que “és present i és futur de la nostra societat”. La diputada de Compromís al Congrés Marta Sorlí i el secretari autonòmic d’Inclusió, Alberto Ibáñez, juntament amb el president del Consell Valencià de la Joventut (CVJ), Natxo Mollà, i la presidenta del Consejo de la Juventud de España, Julia Chica, han defensat “la necessitat de posar els problemes de la joventut en el centre de l’agenda política”.

 Sorlí ha afirmat que “estem en un moment en què es necessiten més que mai polítiques de joventut, adreçades a totes eixes persones que no es poden independitzar, que no troben un treball digne o que no poden pagar les matrícules dels seus estudis” i per això ha defensat la necessitat d’inversió en polítiques de joventut. “Cal una inversió que garantisca la participació juvenil. Calen polítiques de joventut que tinguen en compte als joves i les joves per posar en marxa tot allò que necessiten i perquè tinguen un futur i un present digne en la nostra societat”, ha afirmat.

 En esta línia, el treball de Compromís és permanent, com ha explicat la diputada, a través per exemple de nombroses iniciatives al Congrés. “Ho estem reivindicant i continuarem fent-ho. Necessitem inversió per a la joventut via Pressupostos Generals de l’Estat per a totes les polítiques de participació i totes les entitats que col·laboren. Però també necessitem una aposta ferma per les polítiques de joventut que garantisquen el benestar de les persones joves a la nostra terra i en tot l’Estat”.

Entre les diverses exposicions s’ha apostat per un canvi de paradigma per a les persones joves. De fet, Mollà ha assegurat que “la gent jove està cansada d’escoltar que tenen tota la vida per davant per poder millorar la seua situació” i ha lamentat “que es mire a la gent jove “des d’una perspectiva totalment adultcentrista”. El president del CVJ ha destacat que “la generació millor preparada de la història no pot ser la més precària de les últimes dècades” i ha denunciat les conseqüències negatives de “l’exili juvenil, la temporalitat, la baixa remuneració i els falsos autònoms”.

També Chica ha fet una crida perquè ni la societat, en general, ni les administracions públiques es queden de braços creuats. “No val simplement amb donar 400 euros a través de garantia juvenil perquè això no crea ocupació i només continua precaritzant la situació de la gent jove”.

Sota el lema ‘El canvi no para’, la precampanya de Compromís per València continuarà les pròximes setmanes visitant els barris de la ciutat per arreplegar les propostes de la ciutadania i explicar la gestió feta durant els darrers tres anys que situa Compromís com la garantia perquè el canvi a València continue més enllà de la cita electoral de 2019. La pròxima cita serà al barri de La Raiosa el pròxim dia 7 de juny.