L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València encetarà els propers mesos un projecte pilot per a modernitzar i fer més eficient la línia coneguda com a “porta a porta” i que és la solució per a les persones amb problemes greus de mobilitat.

El projecte suposarà canvis en la forma de demanar el servici i inclús en la relació entre usuaris i usuàries amb la pròpia empresa, que serà més directa. Amb esta immediatesa guanyaran els usuaris i usuàries d’este servici pel qual la nova Direcció i la Regidoria de Mobilitat han apostat des de l’inici.

La línia “porta a porta” és un servici mitjançant el qual les persones amb greus problemes de mobilitat poden demanar un autobús per als seus desplaçaments habituals o esporàdics. Després d’anys d’incertesa sobre el seu futur, els actuals responsables de la Direcció de l’EMT varen mostrar el seu desig de continuar amb el servici i millorar-lo per a fer-ho més eficaç.

Prova d’esta aposta és el fet que s’hagen passat de les 32.000 validacions en l’any 2012 a les 36.000 de mitjana entre els anys 2016 i 2017, un 12,5 per cent més. A més, s’han incorporat a la flota dos nous autobusos. Cal recordar que no es compraven autobusos d’este tipus des de 2006, una situació que feia que el servici començara a presentar problemes que es varen solucionar amb les noves adquisicions.

«Des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible tornem a reiterar la nostra aposta per universalitzar i garantir el dret al transport per a les persones amb greus problemes de mobilitat», ha explicat el regidor, Giuseppe Grezzi, qui ha lamentat «l’actitud del PP, que va deixar agonitzant el servici» i ha reforçat la idea de modernitzar-lo. «Provarem coses que suposaran tota una revolució per al servici i respondrem a totes les demandes que ens han fet els usuaris i usuàries en les reunions que hem tingut». A més, per finalitzar ha recordat que «podríem fer moltes més coses si tinguérem un finançament digne per part del govern central i que no fóra únicament l’Ajuntament de València qui faça front a les despeses que genera el transport públic col·lectiu en superfície en la nostra ciutat».