La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València ha programat una actuació integral de reforma en el Mercat municipal de Castella, que ja ha començat amb les obres de restauració de la façana exterior i de la zona d’accés al recinte.

Les obres continuaran en els propers dies amb l’inici de la reforma total de la pescateria que, com en el cas del Mercat de Russafa, es tracta d’una obra requerida perquè diversos elements estructurals de la planta soterrani, com el forjat estructural, els pilars, els murs de formigó i les bigues, pateixen humitats, oxidació d’armadures i fissuració i despreniment de lloses de formigó.

En la reforma de la pescateria es repararan tots els elements estructurals i arquitectònics afectats i es farà una intervenció preventiva, de manera que s’eliminen les causes que han originat l’aparició de les patologies, perquè així es puga garantir una vida útil suficient de l’estructura després de la finalització dels treballs.

A banda de totes les obres de renovació i sanejament de pilars, murs i forjats en la planta soterrani, la regidoria aprofitarà per renovar l’espai on es troben els locals comercials de les pescateries, fent de nou tota la instal·lació de la fontaneria.

Els banys públics del mercat també es faran tots de nou i el mateix ocorrerà en el magatzem de contenidors. Estes actuacions tenen un cost de 410.551,97 euros.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que «ja hem mantingut una reunió amb els diferents venedors afectats per la reforma i hem arribat a l’acord de recol·locar-los en altres espais del mercat municipal durant els mesos que duren les obres, que farem coincidir en els mesos d’estiu».

Galiana ha posat en valor la tasca de reparació que està fent el Govern de la Nau als mercats públics. «És molt greu que l’anterior equip de govern deixara tan abandonats els nostres mercats. No és normal que hagem de reparar el forjat de dos mercats municipals pel mal estat del seu terra. Gràcies a l’aposta municipal per estos espais podem afrontar unes obres costoses, però molt importants i necessàries, tant en el mercat de Russafa com en el de Castella”.

EN MARXA LES OBRES  DE LA FAÇANA I LA ZONA D’ACCÉS INTERIOR

 Si les obres en l’estructura de la nau de la pescateria de Castella començaran en breu, les de rehabilitació de la façana del mercat i de l’accés interior estan ja en marxa. En la façana s’estan esborrant antics grafitis i pintades, s’està netejant tot el taulell, substituint les peces més deteriorades dels elements de la fusteria exterior, i s’està netejant la coberta metàl·lica exterior.

En la part de l’accés al mercat el fals sostre té una  gran quantitat de brutícia a conseqüència de filtracions d’aigua, una situació que també està resolent-se. Estes obres tenen un cost de 21.296 euros.

“Esta és la primera actuació que es fa al mercat municipal de Castella en els últims nou anys. El salt qualitatiu que donarà este espai després de la intervenció que estem duent a terme des de l’Ajuntament serà molt notable i positiu”, ha conclós Galiana.