Fa tres anys, l’Ajuntament de València va recuperar l’edició del cartell anunciador de la festivitat del Corpus Christi amb la participació de professionals valencians del disseny i la il·lustració. La celebració d’enguany serà històrica, ja que per primera vegada una dona ha rebut l’encàrrec de realitzar el cartell anunciador d’estes tradicionals festejos, que constituixen una manifestació tradicional, cultural i litúrgica de les més antigues d’Europa.

L’artista triada, Mar Hernández, ha basat el seu treball en un dels elements més singulars i representatius del Corpus valencià: la dansa de la Moma, al·legoria de l’enfrontament entre la Virtut i els Set Pecats Capitals. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, assistirà a la presentació de les publicacions del Corpus: el cartell anunciador, el calendari de celebracions, i el segon volum dels Papers del Corpus. L’acte se celebrarà en el Museu de la Ciutat.

Mar Hernández, «Malota», és doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, il·lustradora de professió i, actualment, professora en ESAT i en el màster de Disseny i Il·lustració de la Politècnica. Junt a Jordi Ferrándiz, «Bestiola», va dissenyar el cartell anunciador dels festejos del 9 d’Octubre passat, una trilogia de nous, que s’exposaran en el Museu Americà de la Il·lustració i el Còmic de Nova York. També ha sigut il·lustradora del 50 aniversari de la Fira del Llibre de València, l’any 2015. A més, ha il·lustrat amb els seus dibuixos nombrosos articles per a The New York Times, i altres publicacions; i és autora d’‘Un passeig per la vida de Simone de Beauvoir’, ‘Mamà vull ser feminista’, de l’editorial Lumen, i ‘Cap a cap lloc’, guardonat amb tres premis Anuaria, entre altres obres.

Hui es presenta el número 2 d’«Els Papers del Corpus», una publicació que va nàixer amb la voluntat de divulgar nous aspectes o aprofundir en aquells elements menys coneguts d’este festeig valencià des de noves perspectives que ens permeten ampliar el nostre coneixement de la festa. Arreplega el text de les xarrades oferides l’any passat pel folclorista Fermín Pardo sobre la recuperació de les danses del Corpus en l’últim terç del segle XX, i de l’estudiós de la cultura popular Josep Vicent Frechina, sobre el bestiari del Corpus valencià.