Un bus de l’EMT connecta gratuïtament la ciutadania amb els museus valencians

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, l’Empresa Municipal de Transports (EMT), en col·laboració amb l’Ajuntament i la Generalitat, posa en marxa un autobús de la línia 5 que, de forma gratuïta, acostarà la ciutadania als museus valencians. Així, amb l’eslògan ‘Connecta’t al museu’, el vehicle començarà a funcionar a partir de demà, divendres, a les 17 hores i estarà a disposició de les persones usuàries durant tot el cap de setmana. Este bus —vinculat al lema internacional ‘Museus hiperconnectats: enfocaments nous, públics nous’— es podrà identificar per la seua cartelleria exterior.

«Un any més, l’EMT se suma a la iniciativa de la gratuïtat de la línia 5, línia circular que rodeja el centre històric i passa pels museus més importants que tenim a la ciutat. I ens sumem per a posar en valor la cultura en un mitjà de transport molt visible i que projecta totes les activitats culturals que fem», ha exposat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha presentat este matí l’autobús a la plaça de l’Ajuntament junt amb la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

A més, tal com ha destacat el regidor Grezzi, a la línia 5 hi ha autobusos elèctrics i híbrids «que tenen un impacte mediambiental molt baix» i que pertanyen a l’adquisició que es va fer en febrer de 37 nous vehicles, 35 de tecnologia híbrida i 2 elèctrics. Els híbrids, en concret, tenen un estalvi del 30 %, fan menys soroll i van en motor elèctric en menys de 30 km/h. «Aleshores ho sumem tot —ha continuat Grezzi—, sumem una altra forma de viure la ciutat i, a més, de manera cultural, visitant els museus, i també sumem part de la col·laboració que tenim entre totes les administracions».

«Des de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, ens hem volgut sumar a la celebració internacional del Dia dels Museus de dues formes: una, amb la contribució a la gratuïtat de la línia 5. Esta és la línia que més museus té en el seu recorregut», ha dit la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga. A més, «a nivell Comunitat Valenciana, més de 200 museus que formen part de la xarxa de museus de la Generalitat regalaran a qui els visite una motxilla amb el mateix eslògan, ‘Connecta’t al museu’, per a recordar que és el dia dels museus, però sobretot per a recordar que cal anar als museus tots els dies i gaudir del món que ens oferixen», ha destacat Amoraga, qui també ha recordat la programació pròpia que dels museus per a este cap de setmana.

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Cultura, EMT, Giuseppe Grezzi, Glòria Tello

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *