Ribó: “Els pròxims pressupostos participatius tindran una reserva de diners per a cada poble”

A finals de mes comencen a Castellar-l’Oliveral les obres de remodelació i ampliació de l’equipament del parc d’este Poble de València. Això s’unix a les pròximes actuacions que es realitzaran a les zones ajardinades del poble, que van ser aprovades als Pressupostos Participatius. Així ho ha anunciat este matí l’alcalde de València, Joan Ribó, que junt amb la regidora de Pobles de València, Consol Castillo, i l’alcalde de Castellar-l’Oliveral, Alejandro Ramón, s’ha reunit amb diferents entitats i veïns i veïnes.

«Des que vam entrar en el Govern municipal, una de les nostres preocupacions principals ha estat preservar l’horta valenciana i així ho continuarem fent, també a Castellar-l’Oliveral», ha destacat Ribó en l’encontre amb la ciutadania, qui també ha anunciat que en els pròxims Pressupostos Participatius hi haurà una reserva de diners per a cada Poble de la ciutat. «D’esta forma augmentem la participació ciutadana i prioritzem als pressupostos municipals l’opinió dels habitants dels nostres Pobles, que han estat molt oblidats durant els governs anteriors», ha subratllat Ribó.

En eixe sentit, Ribó ha destacat l’arribada de la Junta de Districte dels Pobles del Sud al centre cívic de Castellar-l’Oliveral amb l’objectiu de «descentralitzar les administracions municipals i aproximar les institucions a la ciutadania». A més, el passat mes de maig es va obrir la nova biblioteca municipal d’este Poble al tercer pis de l’Alcaldia, que compta amb 62 llocs de lectura, una sala infantil, una altra d’estudi i polivalent, una sala principal i compta amb més de 3.000 títols en catàleg.

A més, l’alcalde ha recordat la reparació dels paviments i la millora dels carrers d’este Poble que s’ha fet durant els anys del Govern de la Nau. Durant el recorregut per Castellar-l’Oliveral s’han visitat també dos solars municipals, ubicats entre el carrer d’Ador i la Figuereta, i entre la Figuereta i Poetessa Leonor Perales, per a plantejar els seus futurs usos.

«Fomentar l’oferta cultural als Pobles de la ciutat és un dels nostres objectius des que vam arribar a l’Ajuntament», ha destacat Ribó, qui ha apuntat algunes de les activitats posades en marxa pel Govern municipal, com ara el cinema d’estiu, que enguany celebra el seu tercer aniversari amb més de 25 pel·lícules; el cine de Nadal, que ja porta dos anys de recorregut; o el certamen de bandes juvenils, que ha tingut un impacte econòmic notable en el Poble.

Durant la trobada amb els veïns i les veïnes de Castellar-l’Oliveral, els xiquets i les xiquetes del col·legi públic Castellar-l’Oliveral han demanat algunes millores en les seues instal·lacions i en l’aïllament de les aules. Al respecte, Ribó ha exposat que estes qüestions ja estan contemplades en el Pla Edificant per tal de millorar les instal·lacions educatives públiques.

 

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Consol Castillo, Joan Ribó, Russafa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *