Mobilitat Sostenible trasllada a l’Agència Valenciana Antifrau la gestió de les jubilacions en l’EMT des de l’any 2001

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha anunciat este matí el trasllat a l’Agència Valenciana Antifrau de la gestió de les jubilacions parcials en EMT des de l’any 2001, després de ser detectades per l’actual gerència acords contraris a llei, realitzats de manera continuada en l’empresa des de l’any 2001 malgrat els “reiterats avisos” dels organismes de control.

Així ho ha comunicat Grezzi este matí en una roda de premsa en la qual ha comparegut acompanyat per l’actual gerent de l’EMT, Josep Enric García Alemany. En la compareixença, el gerent ha realitzat el relat dels fets denunciats, que es remunten a l’any 2001, quan en el marc de la negociació del conveni col·lectiu empresa i treballadors aconsegueixen un acord per a les prejubilacions dels treballadors que és il·legal, segons l’advertiment de la Inspecció de Treball, per establir el nombre de jornades laborals obligades per sota del mínim que marca la llei.

No obstant açò, segons ha detallat Alemany, per les dades que obren en poder de l’EMT i que hem traslladat a Antifrau, “ni aquella gerència ni les posteriors —sota la direcció successiva dels llavors regidors de Trànsit del Partit Popular Jorge Bellver, Alfonso Novo i Alberto Mendoza— van rectificar la seua actuació, malgrat els continuats advertiments de la inspecció de treball, de la Sindicatura de Comptes i del Ministeri sobre el caràcter públic de la gestió de l’EMT”.

Per contra, igual que l’any 2007, sent Alfonso Novo president de l’EMT i amb Jesús Herrero com a director-gerent, «es va fer cas omís» a la Llei 30/2007, la llei de contractes del sector públic, on per primera vegada es limitava de forma expressa la possibilitat que les administracions públiques porten avant activitats en l’àmbit civil fugint del dret administratiu.

De la mateixa manera, en 2010, també amb Alfonso Novo i Jesús Herrero al capdavant de l’EMT, l’empresa rep un informe de la Sindicatura de Comptes on és qualificada com a sector públic i poder adjudicador, la qual cosa obliga a una tornada al dret administratiu que, pel que sembla de l’actual gerència, “els seus administradors polítics i administratius van ignorar de manera temerària, com també van fer un any després quan se’ls requereix en el mateix sentit des del Ministeri d’Economia i Hisenda”.

Segons el relat de l’actual direcció d’EMT, la situació “s’agreuja encara més” quan en 2013, sent ja president de l’EMT el regidor del PP Alberto Mendoza i director-gerent Andrés Bernabé, s’arriba a un nou pacte perquè els treballadors puguen accedir a la situació de jubilació parcial amb una reducció de jornada del 85%, que es correspon amb 131 jornades laborals. No obstant açò, segons s’ha traslladat a Antifrau per l’actual gerència, l’anterior concedia la jubilació amb sols 65, encara que oficialment comunicava i abonada les 131.

«TOLERÀNCIA ZERO AMB LA CORRUPCIÓ»

Giuseppe Grezzi ha apuntat que, una vegada va ser coneixedor d’estos fets per part de l’actual gerència, els va posar “en coneixement del Servici de Personal de l’Ajuntament, de cara a determinar si era legal o no”, i la seua resposta assenyalant la il·legalitat va ser “clara”. Després de rebre eixa resposta, ha afegit, «l’actual gerència ha situat a l’empresa en la legalitat», i Alemany va traslladar ja esta mateixa setmana al primer treballador que s’acollia a la jubilació parcial «que fins llavors s’havia estat produint una vulneració de la llei i quins són els termes reals dels quals se’n beneficiarà». En eixe sentit, «estem contents d’haver subscrit recentment un nou Conveni Col·lectiu, que inclou facilitar l’accés a un sistema de jubilació parcial en les millors condicions dins de legalitat, segur, fiable i sostenible en el temps. I mantenim eixe compromís», ha conclós.

Per la seua banda, Giuseppe Grezzi ha dit que en este cas s’ha limitat a actuar com fins ara, aplicant «tolerància zero amb la corrupció» i traslladant «totes les proves que s’han aportat a l’Agència Valenciana Antifrau, de cara al fet que prenga les mesures oportunes i investigue l’abast d’esta situació»; no deixant de lamentar que «tres anys després que la ciutadania desallotjara a la dreta de l’administració local, encara seguim trobant noves proves i forats econòmics deixats per la seua nefasta gestió de la ciutat».

Arxivat en: 2018, Ajuntament, EMT, Giuseppe Grezzi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *