L’únic centre d’Espanya de ciberseguritat de ciutats intel·ligents s’instal·larà en l’antiga base de l’Alinghi

«No hi ha millor lloc en el nostre entorn perquè Telefónica instal·le el seu centre de ciberseguretat de ciutats intel·ligents que la Marina de València», ha afirmat l’alcalde Joan Ribó en l’acte en el qual s’ha anunciat la ubicació a l’antiga seu de l’equip Alinghi d’un centre de R+D en ciberseguretat, únic a Espanya, orientat a Internet de les Coses i Ciutats inteligents. Emilio Gayo, president de Telefónica Espanya, ha dit que suposa una inversió de sis milions d’euros i que començarà a funcionar en el quart trimestre d’enguany.

«La instal·lació d’este centre a la Marina de València consolida la posició del nostre front marítim i de la nostra ciutat com a referent en l’economia del coneixement i la recerca», ha afirmat Joan Ribó en la seua intervenció en esta presentació que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat i en la qual han participat, a més de Joan Ribó, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de Telefónica Espanya, Emilio Gayo.

En opinió de l’alcalde de València «este centre de ciberseguretat suposarà un abans i un després en l’atracció i retenció de talent, i més encara amb la vinculació que tindrà amb les universitats valencianes, i a més, consolidarà de forma definitiva la Marina de València com a centre capdavanter en el Mediterrani per a la innovació i la dinamització de la nostra economia». En semblant sentit s’ha pronunciat el president de Telefónica, Emilio Gayo, quan ha assegurat «València s’ha convertit en una de les principals capitals de la innovació».

L’alcalde ha recordat que “amb la incorporació de Telefónica ja són quatre les empreses de referència instal·lades a la Marina. «Primer va ser Mercadona i la seua acceleradora de startups Llançadora, després Heineken amb la seua Escola de gastronomia; posteriorment Bankia a través Innomnia Fintech; i hui arriba l’anunci de Telefònica de la creació d’este centre, i esperem que siguen moltes més».

Després de referir-se a «la col·laboració i l’enteniment entre la Generalitat i l’Ajuntament per atraure projectes d’innovació i d’ús del talent per a la nostra ciutat», Ribó ha recordat també que «Telefónica és el nostre soci tecnològic en la plataforma VLCi, que és un referent europeu. A través d’esta plataforma millorem la vida de la ciutadania en aspectes com la mobilitat, la igualtat de gènere, la reducció de les desigualtats socials, la sostenibilitat o l’eficiència energètica, dins dels objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides».

Ha afegit Ribó que «València va ser una de les primeres ciutats europees a generar un pla estratègic de ciutat intel·ligent», i s’ha referit al fet que «estem en ple procés de transformació dels servicis municipals per a enfocar-los a l’objectiu de ciutat sostenible», i en eixe sentit s’ha referit a realitats com el portal de dades obertes, Valencialminut, el Geoportal o AppValencia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat que «Este centre únic a Espanya col·loca a València en l’avantguarda de la ciberseguretat. En la nova economia internacional tot es mesurarà en dades, i la protecció de les dades és fonamental». Igualment ha afirmat que «La Marina de València ha apostat per desenvolupar un pol de recerca i creixement que garantix ocupació d’alta qualificació», i que «projectes com el que presentem hui són un aval en eixe procés d’aterratge de la Comunitat Valenciana en la societat de la informació».

UNA «ALMOINA» PER AL TRANSPORT METROPÒLITÀ

En ser preguntat sobre la inclusió de 10 milions d’euros en els pressupostos de l’Estat per al transport metropolità, Ribó ha respost que «eixe anunci és una almoina. El que necessita l’Àrea Metropolitana de València està molt clar i molt definit; ho van definir els alcaldes i la Conselleria d’Obres Públiques i són 38 milions d’euros per a enguany. Dit açò, i deixant clar que 10 milions és una almoina, vull destacar que tot el treball de reivindicació que s’ha fet per part  de la Conselleria i per part dels ajuntaments sembla que està començant a trencar les posicions de no voler aportar ni un euro».

L’alcalde de València ha qualificat de “absolutament intolerable el plantejament que ara es fa. La quantitat que necessitem està molt clara i molt definida, i la resta són promeses o són quantitats que tenen connotació d’almoina perquè se’ls està caent la cara de vergonya al Partit Popular i Ciutadans, que donen suport els Pressupostos de l’Estat, de no aportar ni un euro a la mobilitat en l’àrea metropolitana de València».

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *