D’ací a un any l’Ajuntament només consumirà energia 100% renovable

L’Ajuntament contractarà, en poc més d’un any, el subministrament d’energia elèctrica 100% renovable. Amb eixe objectiu elaborarà el nou contracte al qual només podran accedir aquelles empreses que acrediten que només comercialitzen amb energies verds. Mentrestant, es complirà un contracte «pont» d’un any que se signarà, en ser aprovat per la Junta de Govern Local, amb l’empresa comercialitzadora Gas Natural Servicis que ofereix el certificat de garantia d’origen, acreditat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), «i que també millora els preus actuals, la qual cosa suposarà per a l’Ajuntament de València un estalvi anual d’aproximadament 164.000 euros respecte al contracte actual».

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha informat hui sobre este contracte del subministrament d’energia elèctrica basat en l’acord marc de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb l’esmentada empresa adjudicatària, per un import anual de 16.730.000 euros per als, aproximadament 1.600 punts de subministrament que actualment té contractats l’Ajuntament, tant en baixa com en alta tensió , i entre els quals s’inclou, per exemple, l’enllumenat dels col·legis públics, els mercats o els centres culturals i museus.

Sergi Campillo ha recordat que el primer concurs públic per a contractar el subministrament d’energia del consistori, elaborat pel Govern de la Nau, va ser impugnat per Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals «per incloure clàusules socials i de lluita contra la pobresa energètica», i ha explicat que l’Ajuntament ara ja compta amb altres recursos per atendre estes necessitats ciutadanes. «Amb tot, ha destacat, amb el nou contracte estalviem la despesa d’energia, i el diner estalviat el podrem dedicar altres partides pressupostàries més socials”.

«I en el pròxim contracte, el que entrarà en vigor quan finalitze l’acord pont esmentat, que estarà vigent durant un any, introduirem, tal com ha fet l’Ajuntament de Madrid, una clàusula que garantirà que el subministrament d’energia elèctrica siga 100% renovable». D’esta manera, ha ressaltat el regidor, «donem suport a totes les empreses que han manifestat el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, així com a les energies renovables, tan maltractades pel govern central”.

Per altra banda, en la nova contractació que eixirà a concurs hi ha altres peculiaritats. Contemplarà el subministrament d’energia elèctrica renovable en l’Ajuntament de València, la Fundació Esportiva Municipal i la Universitat Popular i es distribuirà en 4 lots de potència.

Per últim, Sergi Campillo ha parlat de les mesures d’eficiència energètica que ja han sigut implementades per l’Ajuntament que han permès l’estalvi de 4.629.727,31 euros en energia entre els anys 2014 i 2017, el que suposa un 23,29% menys en el consum total d’electricitat. «Estes economies també permeten la reinversió en noves mesures o la seua inversió en altres polítiques encaminades a millorar els servicis a disposició de la ciutadania», ha conclòs.

 

 

Arxivat en: 2018, Administració, Ajuntament, Energia, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *