L’Ajuntament de València celebra el 60 aniversari del Mercat del Cabanyal amb nombroses activitats commemoratives que es desenvoluparan al llarg del matí del dissabte 19 de maig. La Regidoria de Comerç, que dirigix Carlos Galiana, ha organitzat el programa d’actes amb la col·laboració de Mercavalència, en l’inici de la temporada de la clòtxina.

Precisament, les activitats començaran amb l’entrada a la plaça del mercat d’una clòtxina geganta (com les fruites de #HortAttack), que marcarà l’inici de la festa, a les 10 del matí. Està previst que es cuinen 4.000 racions de clòtxina, que es repartiran gratuïtament entre el públic assistent a canvi d’un tiquet de compra del Mercat de Cabanyal. Des de València Turisme s’ha subratllat la coincidència d’objectius d’esta proposta encaixa amb el programa Del Tros al Plat; i per açò seran els cuiners que formen part d’esta iniciativa els que cuinaran i realitzaran un show cooking amb receptes especials fetes amb clòtxina. La festa acabarà amb la disparada d’una traca correguda de 643 metres, els mateixos que hi ha entre el Mercat del Cabanyal i la platja.

El regidor de Comerç i president de Mercavalència, Carlos Galiana, ha assenyalat que esta celebració «demostra que el Mercat del Cabanyal seguix amb força després de 60 anys, i que té per davant un futur amb molt que oferir». En pareguts termes s’ha manifestat el president del Mercat del Cabanyal, Francisco Dolz: «Els comerciants del mercat volem celebrar els nostres 60 anys en el barri, el barri mariner de la ciutat; i quina millor manera de fer-ho que amb un producte tan nostre». Dolz ha assegurat que «el Mercat del Cabanyal és el mercat del mar; i la clòtxina valenciana, el nostre producte estrella d’esta temporada».

L’organització de la jornada ha comptat amb la col·laboració de Mercavalència, així com del grup Los Clochinistas, col·lectiu dedicat a posar en valor este mol·lusc valencià i a compartir experiències gastronòmiques. El regidor Galiana ha conclòs subratllant «la importància, per al model d’alimentació sostenible en el qual estem treballant, de marcar les temporades dels productes; per la qual cosa anunciem al consumidor, d’esta manera festiva, que a partir d’ara i fins a setembre podran gaudir d’este producte tan nostre».