La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals promou el programa ‘Cultura als Pobles’, una iniciativa que acosta nombroses i diferents propostes culturals a tots els Pobles de València, i que en esta segona edició se celebrarà fins al 10 de juny pròxim. Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Glòria Tello, “s’oferix una programació cultural que dóna protagonisme als diferents espais de la ciutat, amb l’objectiu de descentralitzar i democratitzar la cultura”.

El programa continua este cap de setmana amb conta contes, concerts, tallers, espectacles i màgia. Divendres 11 de maig, se celebrarà el concert de música ‘Cançons de primavera’, un projecte de les Regnes Magues, que tindrà lloc a Benifaraig.

L’endemà, dissabte 12 de maig, a les 11:30 hores, la plaça Marquès de Valterra, al Perellonet, acollirà el conta contes ‘Contes valencians’ i un taller de marionetes. A les 19 hores hi haurà altres dues conta contes, el de ‘La casa de Carmeta’, a càrrec d’Almudena Francés, a Benifaraig; i el de ‘La maleta de Jordiet’ a càrrec del Gran Jordiet, a Carpesa. A la mateixa hora tindrà lloc a Mauella la exhibició de danses populars valencianes a càrrec de Els Bessons. Per la seua banda, en La Punta s’oferirà l’espectacle de màgia ‘Hago chas y Aparisi a tu lado’, de Rubén Aparisi, a les 20 hores, i el monòleg humorístic d’Álex Martínez, a les 22:30 hores. Al Palmar es projectarà cinema a la fresca, amb la pel·lícula ‘14 d’octubre del 1957. El dia en què parlaren les pedres’. Serà a les 20:30 hores.

Quant a la programació de diumenge 13, a les 11 hores, La Torre serà l’escenari de la primera jornada de la Marató Fotogràfica a càrrec de Projectes en Peu d’Art. Una hora més tard, a Castellar-l’Oliveral, es realitzarà un taller de jocs populars valencians. I a les 19 hores, a Benifaraig, tindrà lloc l’espectacle de màgia i humor del Mag Piter.

El projecte ‘Cultura als Pobles’ és una iniciativa de participació activa, i una invitació a la ciutadania a reivindicar els espais de proximitat com a generadors i receptors d’activitat cultural.