L’eficiència en la poda ha augmentat un 47% amb les noves condicions aplicades a la nova contracta pel govern municipal. Concretament, mentre en el primer trimestre de 2017 es van retirar un total de 380 tones de ramatge, en el present curs la xifra ha augmentat fins les 547,5 tones. El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha fet balanç de les podes per disminuir el risc d’incendi al bosc de la Devesa del Saler durant els primers tres mesos de l’any.

Açò ha estat possible gràcies a la incorporació en la nova contracta de gestió i conservació del bosc de la Devesa d’un cotxe elèctric, que se suma als dos que ja existien i que, a més, pel fet de ser elèctrics també repercuteixen de manera positiva en el medi ambient. D’altra banda, també s’ha produït la incorporació d’un xicotet camió cistella que redunda en un menor cost econòmic, ja que abans es llogava per podar branques altes; i ara la Devesa disposa d’esta dotació de manera permanent.

El regidor Campillo ha explicat que “un altre aspecte molt important és l’increment d’un auxiliar més de forma permanent a les tasques de poda per evitar el risc d’incendi al nostre parc natural. Açò, redunda, com les dades mostren, en una millora molt important en el resultat de les tones de necromassa reiterades en la Devesa. Des del Govern de Joan Ribó, apostem per la prevenció i el manteniment d’este espai natural de la ciutat de València”.

D’altra banda, cal destacar que també s’ha incorporat una biotrituradora professional d’alimentació hidràulica per triturar “in situ”, així com l’aportació d’un contracte o compromís previ que contemple l’aprofitament de 1.000 tones de restes de poda mitjançant la seua valorització energètica i compostatge, és a dir, que no acaben dipositats en abocador controlat.

Finalment, Campillo ha volgut posar en valor “les converses i el diàleg que de manera continua i estable tenim des de l’Ajuntament de València amb els veïns i veïnes de la Devesa, l’última d’elles la setmana passada, especialment en temes que fan referència a la poda de la zona habitada, com és este cas. Als representants veïnals els lliuràrem tota la documentació d’estos resultats de poda i ens comprometérem a continuar actuant preferentment al voltant de les zones habitades, per ser a més les més crítiques en quant a incendis forestals”.