Hui comença la renovació de la il·luminació de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de València amb la més avançada tecnologia LED, segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. El nou concepte d’il·luminació per a este Bé de Rellevància Local es basa en la combinació d’efectes lumínics que “realcen la riquesa dels seus elements arquitectònics neoclàssics, alhora que s’emfatitza la majestuositat de la façana d’un dels edificis més representatius de la ciutat de València”, ha dit Campillo.

La intervenció suposa la instal·lació de 71 noves lluminàries amb tecnologia LED distribuïdes entre les dos primeres plantes i les torres laterals i central. A l’interior de les finestres i de la façana de la torre central s’instal·laran lluminàries lineals amb innovadores òptiques ‘wall-grazing’, mentre que els elements verticals s’emfatitzen amb projectors d’òptica intensiva de xicotetes dimensions.

“L’aplicació de l’última tecnologia LED permetrà una notable reducció del consum energètic, en xifres superiors al 60 %, sense pràcticament cap cost en manteniment. Esta tecnologia obri un nou escenari en la il·luminació arquitectural, ja que permet la creació d’efectes lumínics sense límits de temps i ritme d’escenes. En eixe sentit, hem previst també la programació de la façana en els colors simbòlics de dies internacionals, com ara el 8 de març, Dia de les Dones, o el 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI”, ha dit el regidor Campillo.

Tota la gestió de les diferents escenes programades es pot realitzar tant des d’un ordinador com a través de dispositius mòbils, com ara smartphones i tauletes. L’empresa que farà la instal·lació ja ha aplicat esta tecnologia en edificacions com ara la Porta d’Alcalà de Madrid, l’estació central de Frankfurt o el Museu Nacional a Auckland.

“Mitjançant la il·luminació de la rica arquitectura de l’edifici consistorial posem en valor el passat i l’herència de la ciutat, mentre que la nova tecnologia intervé amb una il·luminació que mira cap al futur”, ha conclòs Campillo.

Des de l’inici del Govern de la Nau, la casa consistorial i el balcó de l’Ajuntament han rebut més de 479 mil visites, fet que el convertix en un dels edificis més visitats de la ciutat. Durant enguany, amb dades d’abril incloses, la xifra de visitants és de vora 40 mil persones.