El barri de Beteró estrenarà nou jardí en poc més d’un any: una nova zona verda de més de 12.000 metres quadrats, en la qual es ressituarà el tradicional Mercat de Vell cada diumenge i festiu, i un nou espai verd per a les veïnes i els veïns, amb abundant arbrat, jocs de xiquets, zona de socialització animal i màquines de manteniment i salut.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat hui el projecte del jardí, que compta amb un pressupost de licitació d’un poc més d’1,5 milions d’euros i un termini d’execució de 10 mesos a partir de l’adjudicació de les obres. El nou jardí es localitzarà en l’espai de propietat municipal, de 12.000 metres quadrats de superfície, situat en la confluència del carrer de Lluís Peixó amb l’avinguda dels Tarongers.

Galiana ha qualificat el projecte de “molt il·lusionant”, i ha destacat que serà “un gran jardí que guanya la ciutat i que guanyen els veïns del barri de Beteró”. Precisament, la iniciativa s’ha portat endavant en coordinació amb l’associació de veïns del barri, que ha col·laborat i ha fet aportacions de manera constant; i també compta amb el suport dels venedors del Mercat de Vell, que van sotmetre i van avalar la iniciativa mitjançant una votació. “De fet –ha afegit el regidor- esta acció suposa també un impuls i una aposta pel petit comerç en la ciutat”.

El projecte definix una gran zona verda, en la qual es podran situar 517 parades de venda, pràcticament cadascuna d’elles al costat d’un exemplar arbori; la Regidoria de Parcs i Jardins determinarà quines espècies i quines característiques en tindran, per tal de disposar d’arbres d’ombra adequats a l’ús veïnal i comercial. Diverses regidories han participat en el projecte, com ara les de Medi Ambient, Esports o Govern Interior. Galiana ha agraït la col·laboració dels seus responsables i personal tècnic.

UN JARDÍ AMB TANCA

El nou jardí estarà envoltat per una tanca, i es preveu que a les nits estiga tancat, de manera que hi haurà control sobre els accessos tant de les persones (ciutadania i comerciants) com dels vehicles autoritzats i empleats públics (policia local, inspecció…)

El regidor de Comerç ha destacat la viabilitat de l’espai com una zona amb molts usos possibles, des de mostres culturals a activitats a l’aire lliure, trobades… “Durant els pròxims mesos anirem treballant amb les associacions de veïns en la utilització que se li podrà donar al jardí, a més de les ja previstes com a zona de comerç i com a zona de trobada i passeig”, ha explicat.

Segons les previsions, les obres podrien començar l’últim trimestre d’enguany, una vegada concloguen els processos de concurs públic, licitació i adjudicació. A partir d’eixe moment, el termini previst serà de 10 mesos. “Amb esta actuació –ha conclòs el regidor- aconseguim dignificar un comerç com és el del Mercat de Vell, i disposar d’un nou espai verd per a diferents activitats”.