La Regidoria de Parcs i Jardins ha iniciat les obres del nou enjardinament de la font de la plaça de l’Ajuntament amb l’objectiu de millorar este espai, donada la seua emblemàtica situació, que consisteix en la renovació i restauració de tota la superfície que envolta la font.

El projecte consisteix en la renovació i restauració de tota la superfície de cultiu, que té una extensió de 779 m2. El nou enjardinament quedarà segregat de la font per una banda perimetral de graves decoratives evitant així els efectes negatius que té sobre la gespa la deriva dels brolladors d’aigua, en provocar danys sobre els vegetals més pròxims a conseqüència dels imprescindibles agents químics de conservació i higiene de les aigües.

L’enjardinament consisteix en la renovació integral de la praderia, la qual inclou una xicoteta proporció de plantes anuals de flor (bellis i alyssum) i una plantació de tanca circular i perimetral de myrtus als grups de cycas revoluta i chamaerops humilis existents.

Igualment es plantarà un altra tanca perimetral a la banda de graves decoratives, formant un passadís d’accés que envolta parcialment la font, donada la visita habitual de persones amb motiu de reportatges fotogràfics i turístics, en ser un focus de gran atracció.

De la mateixa manera s’amplia la xarxa de reg integrat a les noves tanques verdes, mantenint i reajustant la xarxa d’aspersió i boques existent. S’instal·laran així mateix bandes d’encintat d’acer, individualitzant les diferents zones (àrea de flor, de prada, de camí, de tanques…)

“Amb la remodelació d’esta zona de jardí actuem en una de les fonts més emblemàtiques de la ciutat, ja que es troba a la plaça de l’Ajuntament, centre neuràlgic i social de la ciutat”, ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

Les obres han començat hui i tenen un termini d’execució de 45 dies. El pressupost de les obres és de 29.124 euros.