El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que ja ha començat l’ampliació i la reforma de l’espai on s’ubica l’oficina de Turisme València de l’Ajuntament, tant de la part administrativa del Servici de Turisme com de l’oficina d’atenció al públic als visitants de la ciutat. La zona ampliada creixerà gràcies a l’espai que ocupava una sala polivalent, sense ús a dia de hui.

“La nova oficina de turisme, passarà de 37,5 m2 a tindre al voltant de 200 m2, per a atendre a la ciutadania i, a més, comptarà amb una sala per a fer projeccions, el que dignificarà l’espai dedicat al turisme en la casa consistorial”, ha declarat el regidor Campillo.

A més a més, en este canvi també es dóna una modificació de la ubicació de la Llibreria Municipal que hi ha ara mateix a la casa consistorial, que es vorà traslladada a una sala annexa a la zona que ocupa actualment. Per altra banda, la Regidoria de Govern Interior està habilitant el quiosc 13 de la plaça de l’Ajuntament, el que li donarà molta visibilitat a la Llibreria, tot i que este emplaçament és provisional, tal com s’ha acordat entre les regidories de Govern Interior i de Patrimoni i Recursos Culturals.

També s’adequaran les noves dependències del Servici de Promoció Econòmica, Internacionalització i Turisme, creat pel Govern de la Nau, que ocupava fins ara dependències provisionals en la segona planta de la casa consistorial, espai cedit pel Gabinet de Premsa. “Ara, amb esta actuació, dotarem este servici de les dependències necessàries i podran estar al costat de l’Oficina de Turisme, de manera que alliberem l’espai de la segona planta perquè torne al Gabinet de Premsa, que comença a tindre problemes d’espai”, ha declarat Campillo.

En totes estes obres es preveuen uns treballs previs d’enderroc d’alguns envans i la substitució d’alguns paviments i falsos sostres, així com treballs de pintura i substitució de nous llocs de treball. El termini d’execució de la totalitat de les obres s’estima en 3 mesos i el pressupost estimat de l’obra és de 60.387,98 euros.

Per la seua banda, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha assenyalat que estes obres no interrompran el servici de llibreria municipal, que se seguirà prestant durant uns dies en el mateix espai que s’està reformant i, més endavant, es prestarà en una de les casetes ubicades a la plaça de l’Ajuntament, un emplaçament cèntric i accessible a tota la ciutadania.

“Per a este govern, el servici de publicacions ha estat una gran aposta per la difusió de la cultura de València, havent adquirit un pes rellevant dins de les competències del servici de Recursos Culturals”, ha assenyalat Glòria Tello, qui, a més, ha destacat que des del servici de llibreria no només es posen a la venda els llibres editats pel consistori, sinó que s’ofereix orientació i assessorament en matèria de temàtica i continguts a través de personal especialitzat.