Este dissabte la plaça dels Pinazos de València va acollir la instal·lació d’una escultura que l’artista Elena Negueroles ha donat a la ciutat per conscienciar sobre l’abandonament animal. La regidora de Benestar Animal a l’Ajuntament de València, Glòria Tello, va presidir l’acte juntament amb l’artista i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

A les 11.30h un quartet de música de corda va ambientar l’espai on s’instal·la l’escultura i mitja hora després es descobrirà l’escultura abans de les intervencions de Tello, Negueroles i Puig. Sota el títol ‘Callejeros’, el grup escultòric representa un gos i una gata, Tristán i Soledad, i està fosa en bronze amb una pàtina que li confereix una semblança de pedra natural. Al frontal de l’escultura hi ha una dedicatòria en nom de la ciutat de València i en un costat es pot llegir el poema ‘Callejeros’, també obra d’Elena Negueroles.

Tello ha mostrat la seua gratitud per esta escultura que “des d’un lloc de la ciutat per on transiten moltes persones cada dia farà una crida a la consciència de totes i tots en allò referent al patiment dels animals abandonats”. A més, ha destacat “el reconeixement que fa esta obra a la gent que dedica el seu temps i el seu esforç a cuidar d’eixos animals”.

L’escultura, creada ex professo, queda baix la tutela de l’Ajuntament de València de forma definitiva.