La regidoria de Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València ha organitzat una visita guiada gratuïta que ha consistit en la plantació de 180 ginebres marins (Juniperus oxycedrus ssp. Macrocarpa) al Tancat de la gola del Pujol. Hi ha participat en l’activitat 59 persones. L’activitat ha començat puntualment a les 10:30 hores, amb una xerrada explicativa en els vivers municipals del Saler. Acabada la xerrada el grup s’ha dirigit passejant fins a l’àrea de reserva del Tancat de la gola del Pujol. Dins del tancat s’han repartit els ginebres en els llocs més adequats per a la plantació. Així mateix s’han entregat aixades i els mateixos assistents s’han encarregat de plantar-los. Després s’ha tornat caminant als Vivers Municipals, lloc on ha conclós esta activitat mediomabiental.

El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha dit que “en esta ocasió hem decidit reforçar amb tota la ciutadania que ha volgut participar en la nostra activitat mensual la població de ginebre marí, una espècie que fa un temps va passar una situació molt crítica amb la destrucció del cordó dunar i que, a més, en els anys 80, arribà a tindre tan sols 36 exemplars a la Devesa. Ara, després de 25 anys, i diverses campanyes i jornades amb la participació i ajuda dels veïns, arriben a quasi 1000 exemplars. Estem molt satisfets i animem a continuar cuidant la Devesa perquè és un tresor natural quye ens pertany a tots i a totes”.

El ginebre marí és un arbust, que pot arribar a aconseguir una gran grandària, que viu exclusivament en àrees litorals i que ha estat a punt de desaparèixer de la Comunitat Valenciana. La Devesa acull la millor població de ginebres marins de tota la Comunitat Valenciana, ja que compta amb gairebé un miler d’exemplars. La seua reintroducció a la Devesa va obtindre finançament europeu a través del projecte LIFE Enebro que va aconseguir el Servici Devesa-Albufera. Esta plantació servirà per reforçar el procés de recuperació que està experimentat esta espècie al parc natural de l’Albufera.