“Este curs de postgrau garanteix el dret de la ciutadania a una bona administració, i naix de l’aposta del nostre Ajuntament per la formació i els valors que han de sustentar les polítiques públiques, com a mitjà de conformar la societat i promoure el canvi social”. Amb estes paraules s’ha dirigit l’alcalde, Joan Ribó, als prop de 50 empleats públics que han pres part en la I edició del curs d’Especialista Universitari en Direcció Pública Local.

Acompanyat pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, l’alcalde ha entregat els diplomes de participació als empleats que han pres part en esta iniciativa de millora contínua i formació, impulsada des de la Regidoria de Govern Interior. L’acte ha comptat també amb la presència dels directors del curs, Josep Vicent Cortés (director general d’Innovació Organitzativa i Gestió de Persones en l’Ajuntament), i Oto Luque (catedràtic de Psicologia Social de la Universitat de València), així com diversos membres de la Corporació.

Tots ells han destacat la labor de formació que han realitzat estos 47 tècnics municipals, els primers a prendre part en el curs, la segona edició del qual va arrancar el passat mes de juny, i en la que participen altres 50 funcionaris i funcionàries. Són tècnics i tècniques amb responsabilitat en equips de treball, la labor formativa dels quals ha culminat amb la presentació individual de plans de millora per als seus respectius àmbits de competència. De fet, durant la sessió d’entrega de diplomes s’han exposat les conclusions d’alguns d’estos plans, entre ells, millores en la unitat de recepció de projectes d’activitats, millores en l’atenció ciutadana a les Juntes de Districte, metodologia d’autoavaluació en el Servici de Comerç i Abastiments, agilització dels procediments de pagament de factures, o avaluació dels plans de prevenció del Servici de Bombers, entre d’altres.

Durant la seua intervenció, l’alcalde Joan Ribó ha qualificat el curs de “oportunitat única per a avançar en la millora de la capacitació del personal directiu i de la direcció pública”. I ha afegit que “sí que es pot canviar la forma de treballar: si es dota de les ferramentes i de l’apoderament necessari”. Així mateix, Ribó ha destacat que esta iniciativa de l’Equip de Govern suposa “una referència per a la formació del personal directiu públic, que s’emmarca dins de les línies d’actuació de l’Ajuntament de València en aliança acadèmica amb la Universitat de València”.

Per la seua banda, el regidor Sergi Campillo ha subratllat la importància d’esta activitat formativa en “una organització tan complexa i extensa com és l’Ajuntament de València”. “És fonamental formar els funcionaris directius per a tindre ferramentes de gestió especials i eficaçes”, ha afegit Campillo. El programa ha permés realitzar de 50 plans de millora específics per als distints servicis, ha destacat el regidor, qui ha subratllat que, precisament, “del que es tracta és de fer més eficient la gestió i millorar la vida dels veïns i veïnes de la ciutat, que és l’objectiu últim”.

CURS D’ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES DEPENDENTS

D’altra banda, la regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha entregat també hui els diplomes del curs “Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials”, curs amb certificat de professionalitat que ha desenvolupat l’Ajuntament a través de la Secció de Programes d’Inserció Social. Els integrants del curs han sigut usuaris i usuàries derivats des dels Centres Municipals de Servicis Socials.

La formació ha tingut una duració de 450 hores, amb una part teòrica de 370 hores i una de pràctiques no laborals de 80, realitzada en col·laboració amb el SERVEF.  Dels 15 usuaris que van iniciar el programa, 13 dones i 2 hòmens, 3 han conclòs la formació, i 3 han aconseguit un lloc de treball.

La regidora Lozano ha manifestat la seua “satisfacció, tant amb el procediment com amb el procés i amb els resultats obtinguts, ja que algunes persones ja tenen una trajectòria professional iniciada amb treball i amb formació i altres tantes estan en un procés de generació de nous projectes”.