L’Ajuntament col·labora hui, dimecres 14 de febrer, en una nova activitat del projecte ‘Per unes falles més sostenibles’, una iniciativa que l’administració  local desenvolupa junt a la Conselleria de Medi Ambient i la Diputació de València per a fomentar la triple vessant de la sostenibilitat de la festa fallera (l’ambiental, l’econòmica i la social).

Concretament, l’activitat de demà estarà protagonitzada per la Fallera Major infantil de València, Daniela Gómez, qui, amb la seua Cort d’Honor i en representació dels xiquets i xiquetes de les distintes comissions falleres de la ciutat, participarà, a les 17 hores, en una plantació en el Parc Natural del Túria, en el termini de Vilamarxant.

Esta plantació ha sigut organitzada pel Centre d’Educació Medio Ambiental de la Comunitat Valenciana, “amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar de les actituds sostenibles dels fallers i falleres”. En paraules del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, “es tracta d’una iniciativa més per a visibilitazar l’interés de les institucions i del món faller de promoure bones pràctiques mediambientals”.

Pere Fuset ha recordat que l’objectiu del projecte ‘Per unes falles més sostenibles’, acordat per les tres administracions “és ajuntar esforços perquè totes les persones i col·lectius  relacionats amb el món de les falles també puguen fer els seus plans estratègics i entre tots realitzar un diagnòstic de la festa, desmitificar tòpics i prendre les millors decisions i, per supost, incidir en els hàbits medioambientalment sostenibles”.