Este passat dijous 8 de febrer el servici municipal de Mobilitat Sostenible ha iniciat una sèrie d’actuacions sol·licitades pels veïns i les veïnes de Massarrojos a través de l’alcalde d’eixe poble de València i amb l’aval d’un informe de la Policia Local, per a la pacificació del trànsit i l’increment de la seguretat viària. Les actuacions tenen com a principal resultat la recuperació d’espai públic per a ús ciutadà i per a vianants i la contribució a l’eliminació del trànsit de pas actual i futur, tenint en previsió una possible actuació de la Diputació de València, titular de la travessia de la carretera CV-308 al seu pas per Massarrojos, per a acabar amb l’intens pas de vehicles per esta via d’este poble, que suposa un contratemps històric per al seu veïnat.

Dins del marge d’actuació de l’Ajuntament de València, les operacions realitzades hui comprenen la conversió per a vianants de la Plaça de la Llotgeta que, incloent el vial que la unix amb la Plaça del Somiador, passa a ser de circulació prohibida per a vehicles a motor i se senyalitza com a tal quedant restringit l’accés únicament a la propietat i els servicis autoritzats.

De la mateixa manera s’amplia també la zona per a vianants en el Carrer de Baix de Massarrojos mitjançant marques vials, bol·lards i portatestos, i ressituant la zona d’estacionament (i es regula l’estacionament en la plaça, en la vorera oposada al jardí, on es crea, a més, una zona de càrrega i descàrrega).

També s’amplia la zona per a vianants en la Plaça del Somiador mitjançant marques vials, portatestos i bol·lards, senyalitzant-se per a ús de vianants i tancant l’accés al vial que la comunica amb la Plaça de la Llotgeta, mitjançant un bol·lard extraïble perquè puga ser utilitzat, únicament, per vehicles de servicis autoritzats.

A conseqüència d’estes conversions per a vianants el trànsit per algunes vies ha hagut de canviar el seu sentit de circulació. Els canvis són els següents:

–           El Carrer de Baix de Massarrojos (abans General Ibáñez Alonso), es deixa en un únic sentit de la circulació, d’entrada al poble i amb eixida al Carrer del Doctor Andrés Piquer pel Carrer de la Presó (abans Abadia).

–           El Carrer de Santa Bàrbara queda en sentit únic, des del Carrer de Benet Bosch fins a la Plaça de la Llotgeta (abans Plaça dels Màrtirs), regulant-se l’estacionament mitjançant marques vials.

–           El Carrer de Benet Bosch canvia de sentit passant ara a circular-se des de Dr. Andrés Piquer fins al Carrer de Santa Bàrbara.

–           El Carrer Pedrera canvia de sentit en el tram entre els carrers Dr. Andrés Piquer i Juan Estellés –quedant l’entrada des de Dr. Andrés Piquer-, i en el tram entre els carrers Cura Bau i Luis Jainini, mentre que entre Cura Bau i Juan Estellés no canvia el sentit de la circulació.

–           El Carrer de Juan Estellés canvia també el seu sentit de circulació, quedant des del Carrer Pedrera cap al límit del terme municipal de Montcada.

D’altra banda, per part del servici de Manteniment i Infraestructures també s’ha permès el gir des del Carrer del Doctor Andrés Piquer fins al Carrer de l’Hort del Fariner mitjançant una modificació de la vorera. Açò ha sigut necessari per a permetre la correcta circulació tenint en compte les noves modificacions.