L’alcalde de València ha assenyalat, després de la pregunta d’un periodista, que ”la imputació de José Salines, exdirector-gerent de València Turisme, “és la crònica d’una història anunciada”, i s’ha referit a la presunta destrucció de documentació sensible per a la investigació del finançament del Partit Popular. D’altra banda, ha ressaltat que l’associacions vicentinas disposaran de l’espai que necessiten per a desenvolupar les seues activitats en Sant Vicent de la Roqueta, però que el tamaña de l’edifici permet acollir altres usos i activitats culturals encara a per decidir.

“Jo vaig tenir una reunió molt interessant amb les associacions vicentines en la qual elles van plantejar les seues necessitats i l’Ajuntament es va comprometre al fet que tingueren un lloc adequat per a desenvolupar-les totes en part de l’edifici de Sant Vicent de la Roqueta”, ha contestat l’alcalde a la pregunta sobre els usos d’eixe històric edifici.

“Ara bé, Sant Vicent de la Roqueta és un edifici molt gran i eixes associacions em van dir amb tota claredat que amb la planta baixa tenien suficient. Anem a cercar nous usos, perquè queden dues plantes a dalt i estem treballant per a veure a què les dediquem”, ha afegit Ribó. “La Acadèmia Valenciana de la Llengua és una possibilitat però no és l’única possibilitat. Anem a estudiar-les totes“.

Ha recordat l’alcalde que primer cal realitzar les excavacions previstes, abans de concretar tots els usos. “Ara l’edifici ho tenim estabilitzat, cosa que no s’havia fet fins ara. Després farem les excavacions i a partir d’ací la consolidació i l’adjudicació d’espais”.

IMPUTACIÓ

D’altra banda, en ser preguntat sobre la imputació de José Salinas, exdirector-gerent de València-Turisme, Joan Ribó ha dit que “era la crònica d’una història anunciada”, per a afegir que “a la Fundació València Turisme es va produir un fet molt peculiar com és la destrucció de documentació presumptament sensible per a investigar tots els aspectes de finançament no legal per part del Partit Popular en les campanyes electorals. Açò és alguna cosa que no té explicació”.

Ribó ha comparat estos presumptes fets amb el trencament de discos durs en la seu central del Partit Popular. ”Té moltes similituds perquè és una presumpta destrucció de proves. Que estiga imputat el senyor Salines és una conseqüència lògica de tot l’ocorregut.”