“Vull mostrar la meua profunda satisfacció pel funcionament de CEVISAMA, que està adquirint un gran dinamisme i s’ha convertit en la quarta fira més important d’Espanya, i celebrar que este certamen siga un bon aparador d’una indústria capdavantera a la Comunitat Valenciana i  sobretot en l’àmbit de l’exportació”, ha afirmat Joan Ribó després del recorregut que ha obert la 35 edició d’esta fira en la qual participen 838 expositors de tot el món, amb una molt important presència del sector industrial valencià, i que s’estén sobre una superfície de 122.000 metres quadrats.

“CEVISAMA és un fidel indicador que Fira València va bé, una cosa que abans no podíem dir amb tots els problemes que hem tingut i tots els deutes dels quals ens hem hagut de fer càrrec. També és un indicador que l’economia d’este país està funcionant i que Fira València és un meravellós exponent d’eixa economia.”

Després d’un recorregut per CEVISAMA en el qual Ribó ha participat junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de les Corts, Enric Morera, la consellera María José Salvador, el conseller Rafael Climent i el director de Fira València, José Vicente González, entre altres autoritats, l’alcalde de València s’ha dirigit als assistents amb una intervenció en la qual ha destacat l’ampliació de 8 a 10 pavellons respecte a l’anterior edició i la presència d’empreses de 38 diferents països de tot el món.

“Eixa és una gran oportunitat tant per a les empreses com per a la  nostra ciutat, que cada any veu com s’exporta i s’internacionalitza talent. Però també és important per a la nostra economia domèstica, amb les places hoteleres al complet i els servicis de transport a ple rendiment”.

Ribó ha recordat que durant 101 anys d’història “l’activitat de Fira València ha repercutit en tota la ciutat i en les comarques del  voltant”. L’alcalde s’ha referit també a les jornades de turisme que la setmana passada es van celebrar en el recinte firal, “a les quals vaig assistir i en les quals em vaig trobar més de 700 persones muntant els 838 stands de CEVISAMA. Hui estan tots perfectament preparats per a rebre als visitants”, ha dit.

Ha afegit que “des de l’Ajuntament de València, Fira València i la Generalitat estem treballant braç a braç perquè esta institució puga assumir objectius més ambiciosos, sempre des de la màxima transparència, el bon govern i la seguretat jurídica.”

MOSTRA DE VALÈNCIA

Ribó ha sigut preguntat en este acte sobre la recuperació de la Mostra de València Cinema del Mediterrani, i ha respost que “en Junta de Govern aprovaren una moció per a dotar de pressupost la nova etapa, i estic profundament satisfet per  tornar a engegar la Mostra de Cinema”.

Ha recordat que “fins ara hi havia una entitat –Mostra Viva- que estava treballant en esta adreça, amb la qual hem estat col·laborant des de l’Ajuntament. Ara el que volem fer és engegar la fundació de la Mostra de València, però treballant colze a colze amb eixa entitat. Enguany comencem, però no volem fer-ho en gran, sinó, a poc a poc, amb una proposta pilot, i després posar en marxa l’avió perquè vole en les millors condicions”.

A més de ressaltar el fet que la Mostra ja haja sigut dotada de pressupost, Ribó s’ha referit al fet que esta notícia “arriba acompanyada d’unes dades culturals que estan millorant molt gràcies a totes les actuacions que hem dut a terme des de l’Ajuntament, complementades per altres escomeses a nivell particular, i en estos moments estem superant en espais culturals a ciutats com Màlaga o Sant Sebastià. La cultura per a nosaltres és molt important per si mateixa i també pensant en el vessant del turisme, perquè volem diversificar els al·licients turístics de la ciutat. La cultura és una eina que nosaltres volem desenvolupar en tots els àmbits”.