L’Ajuntament de València ha celebrat dissabte el Dia de l’Arbre a la Devesa de l’Albufera amb la plantació de 3.000 plançons de llavors de diverses espècies en una jornada a la qual s’havien apuntat més de 150 persones a través de diferents canals de la regidoria (correu electrònic, pàgina web, xarxes socials…). “Després de l’èxit d’assistència dels últims dos anys, enguany proposem de nou una iniciativa que redunda en benefici de la recuperació i la preservació del bosc de la Devesa”, ha explicat Sergi Campillo.

Concretament hi havia set punts de plantació, casdascun amb 30 aixades, llavors de Glans de Coscoll (1.000 unitats en total), i 3.000 plançons de margalló (Chamaerops humilis), Murta (Myrtus), aladern (Rhamnus alaternus), llentiscle (Pistacia lentiscus), fals aladern (Phillyrea angustifolia) i pi blanc (Pinus halepensis).

El punt de trobada, com és habitual en les activitats que organitza mensualment el servici de Devesa-Albufera, ha sigut la parada del bus d’EMT número 25 al Saler, on hi havien informadors ambientals que portaven a les persones participants a les àrees de plantació, punt on se’ls ha donat explicacions sobre el procés de plantació i se’ls ha ajudat a plantar les diferents espècies vegetals.

“Convidem a totes les persones a que, almenys una volta en la seua vida, participen i col·laboren a sembrar i plantar a la Devesa estes llavors perquè és una activitat molt bonica i així estem reintroduint en el bosc de la Devesa una gran quantitat d’arbres que es quedaran amb nosaltres per molts i molts anys”, ha  Sergi Campillo.