La xarxa de proveïment i distribució d’aigua potable de Benifaraig serà objecte d’una renovació que ja ha aprovat la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, tal com ha anunciat hui l’alcalde Joan Ribó, arran de les preguntes que li ha fet el veïnat d’esta localitat dels Poblats del Nord, que a hores d’ara rep el subministrament d’este recurs a través de l’Empresa Municipal EMIVASA. Esta actuació, de caràcter integral, s’afegeix a altres intervencions que l’actual equip de govern municipal ha dut a terme “per a millorar els servicis” d’este poble de València. Entre estos avanços es troben el reforç de la neteja i baldeig dels carrers o la recuperació de l’activitat de la Universitat Popular, a més de les reivindicacions veïnals que s’han vist satisfetes, com ara la transformació de la plaça del Greco en una zona de jocs infantils, el primer parc d’este nucli urbà.

L’alcalde Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Pobles de València, Consol Castillo, i de l’alcaldessa pedània de Benifaraig, Tamara Martínez, ha visitat este poble, que, en matèria de mobilitat, per exemple, ha vist com s’ha limitat la velocitat pels seus carrers i com s’ha incrementat l’oferta de transport públic amb l’ampliació de la línia 26 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) fins a Montcada i Alfara de l’Horta. Pel que fa a les actuacions en matèria hídrica, l’alcalde ha destacat la renovació en la xarxa de distribució, que “presentava un històric estat deficitari agreujat per l’existència de fibrociment en les conduccions”, així com el control, per part de l’Ajuntament, del pas de l’aigua, de manera que s’eviten les interrupcions en l’arribada de l’aigua a les llars, o actes vandàlics.

L’alcalde ha assenyalat “la importància de millorar la qualitat de vida dels pobles de València i d’estar en contacte amb la ciutadania que hi viu, i Benifaraig és un altre exemple d’actuacions que feia molts anys que calia fer i que ara per fi es duen a terme”.

En acabar la visita, Joan Ribó s’ha reunit amb el veïnat de Benifaraig en la sala de juntes de l’Alcaldia, dependències municipals “que també han sigut objecte de millores”. En esta assemblea oberta, l’alcalde ha escoltat la veu dels veïns i veïnes, que han explicat les seues propostes, algunes de les quals ja són projectes aprovats com l’habilitació de la Cooperativa de Sant Isidre Llaurador que es posarà a disposició de la ciutadania com a centre municipal abans d’estiu.

Per la seua banda, l’alcalde ha donat compte del treball realitzat per l’equip de govern municipal a Benifaraig, on s’han realitzat obres d’infraestructura (com l’asfaltat del carrer Llosa del Bisbe), i d’enllumenament públic (per a il·luminar, amb led i panell solar, alqueries i la redona d’entrada del poble).

Joan Ribó també ha recordat l’adhesió a la campanya Mussols per a la preservació d’esta espècie d’au nocturna a l’horta de Benifaraig, una acció impulsada per la Regidoria d’Agricultura i Horta, o la inclusió d’este poble del Nord en la programació d’activitats de la Fira de Juliol. Pel que fa a les accions impulsades per Cultura Festiva,  també ha esmentat, per exemple, la il·luminació de Nadal a càrrec de l’esmentada regidoria.

Durant la trobada amb el veïnat de Benifaraig, que s’emmarca en les visites que l’alcalde Joan Ribó realitza periòdicament per a acostar-se als pobles de València i escoltar de prop les seues necessitats, l’alcalde també ha parlat de les gestions que l’Ajuntament ha desenvolupat amb la col·laboració d’altres administracions, com la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a la retirada del fibrociment que cobria el gimnàs del Col·legi d’Educació Infantil i Primària CEIP Manuel González Martí.

En este sentit, Joan Ribó ha destacat les accions impulsades amb la Diputació de València, com l’execució de la redona Nord de Benifaraig (junt al cementeri), que actualment està en fase de prospecció arqueològica, ja que es troba al voltant de l’Alqueria de la Serena, immoble protegit amb la categoria de Bé d’Interés Cultural.

La regidora de Pobles de València, Consol Castillo, també s’ha dirigit als ciutadans i ciutadanes de Benifaraig, per fer-los saber que l’Ajuntament “treballa en altres qüestions no resoltes o pendents de realitzar com l’adequació de la zona coneguda com a Barraques de Castelló, amb l’asfaltat de la calçada i el cobriment de dos trams de sèquies, que està pendent d’execució, així com la instauració del wifi públic”. Així mateix, l’alcaldessa pedània, Tamara Martínez, ha canalitzat les reivindicacions dels veïns i veïnes de la població i ha explicat també les gestions que es duen a terme des de l’Ajuntament, “per a millorar la qualitat de vida del poble de Benifaraig”.