Les màquines que treballen al jardí del Túria, des del passat 13 de novembre, en la restauració dels trams X i XI del riu -entre els ponts de les Flors i de l’Àngel Custodi-, continuaran fent-ho en este espai fins a Falles. Esta és la segona intervenció en el període d’un any, ja que abans d’esta restauració, la regidoria de Parcs i Jardins va abordar la reparació dels desperfectes de la font i l’estany del Palau de la Música.

Així ho explicat hui la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, que ha detallat que l’àrea en la que s’està actuant amb treballs de rehabilitació afecta 135.000 metres quadrats dels jardins del riu i inclou l’espai dissenyat per l’arquitecte Ricardo Bofill, inaugurat el 1987, i que està tancat al públic a causa del mal estat. De fet, en algunes zones les bigues estan apuntalades per la desaparició del formigó i el deteriorament de l’estructura de ferro.

Respecte al pressupost de les obres, la restauració de les pèrgoles està valorada amb 203.270 euros, la posada en funcionament de jocs d’aigua en 55.518 euros, la restauració de camins interiors i places i pintat de línia de separació del carril bici amb 42.000 euros, la restauració d’alguns punts de carrers principals en 21.000 euros, la col·locació de bancs en 20.328 euros i, finalment, les millores de jardineria en 20.000 euros. El total del pressupost de la restauració és de 362.116 euros.

La regidora Pilar Soriano ha posat en valor “el treball de l’Ajuntament de València per tindre el riu en les millors condicions possibles, mostra d’això són estos treballs que recuperen el patrimoni de la ciutat, abandonat durant molts anys”. A més, ha recordat que un dels projectes de la iniciativa “DecidimVLC” consisteix a la instal·lació de banys al llarg del jardí del Túria, una intervenció que també es pilotarà des de la regidoria de Parcs i Jardins.