La Delegació de Gestió de Residus Sòlids encetarà este dimecres una ronda de sessions informatives a les Juntes Municipals de Districte per explicar les millores en la programació de neteja de la ciutat, derivades de l’aposta del govern de Joan Ribó per continuar incrementant enguany el pressupost municipal per a este servici, que ha arribat als 67,06 milions d’euros, un 4,4 % més que l’any passat i un 14,32 % més que en 2016. L’increment respecte a l’any 2015 se situa ja per damunt dels 10 milions d’euros.

“Per tercer any consecutiu el govern de Joan Ribó incrementa els recursos per millorar la neteja de la ciutat, com un dels servicis que fan la vida millor als barris i pobles de la ciutat”, ha explicat la regidora delegada de Gestió de Residus Sòlids i Neteja, Pilar Soriano, qui ha destacat la interlocució directa amb col·lectius veïnals i ha recordat que l’any passat ja es va fer una ronda de reunions informatives per avançar a les associacions veïnals quines eren les millores que s’implementarien durant tot el 2017.

Enguany les sessions informatives es multiplicaran. De fet, n’hi haurà una per cada Junta Municipal de Districte, per poder detallar al màxim les millores dels servicis de neteja en cada districte de la ciutat. Este dimecres, a les 18 hores n’hi haurà la primera, a Abastos. A continuació i fins al pròxim 21 de febrer se succeiran a Ciutat Vella, Exposició, el Marítim, Russafa, Patraix i Trànsits.

Soriano ha agraït la col·laboració ciutadana per continuar millorant els nivells de neteja en la ciutat i ha destacat que els darrers mesuraments de brutícia en superfície han millorat un 11 % de mitjana en 2017 respecte a l’any anterior. “Dades com esta o la reducció de vora un 10 % de les queixes ciutadanes relacionades amb la neteja de la ciutat demostren que el camí seguit pel govern de Joan Ribó per millorar la neteja a València està donant els seus fruits i ens encoratja per continuar apostant i millorant la neteja urbana per tots els barris i pobles”, ha afirmat, alhora que ha destacat la importància de mantenir informada a la ciutadania amb sessions com les que demà s’enceten i rebre la seua retroalimentació.

La regidora ha explicat que en 2018 es reforcen “aquelles àrees amb més demanda en l’actualitat”. Així, es reforça la recollida d’objectes amb set equips nous (laborables i festius); la maquinària de neteja, amb cinc màquines noves; i la neteja de solars i zones sense urbanitzar, amb nous equips de treball en dies laborables. D’altra banda, l’agranada manual continua incrementant-se en els festius tant de vesprada com de nit, continuant amb la línia encetada l’any passat.

Pel que fa a la consolidació del servici pilot de recollida orgànica, també es reforça amb nou personal. Finalment, els apartats de recollida de residus sòlids urbans, de paper i cartó i d’envasos també voran sensiblement millorat el servici amb la incorporació de nous equips per a enguany.