Ribó ressalta el valor de la democràcia participativa en la presentació dels projectes finalistes per a la regeneració de la Pl. de Bruges

L’alcalde de València ha afirmat este matí en la Llotja de la Seda que les noves polítiques de millora i regeneració urbana sostenible de la ciutat es forgen des de la democràcia participativa, escoltant a tots i totes, conciliant postures i punts de vista amb l’objectiu del ben comú. Ribó ha intervingut junt a la consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, i el regidor de Desenvolupament Urbà, en la Jornada Participativa on s’han presentat els tres projectes finalistes del concurs convocat per a escometre la regeneració urbana de la plaça de Bruges per part de l’Ajuntament, i ha ressaltat que “iniciatives com esta són indicatives d’una manera de fer les coses i promoure la transformació urbana de València molt diferents a la de governs anteriors”.

“L’exposició pública dels projectes per a la regeneració urbana de la Plaça de Bruges i el seu entorn -un dels grans cors de la ciutat- i el procés de participació que l’acompanyen, són un indicador molt clar d’una forma de fer les coses molt diferent a la qual estàvem acostumats per part d’anteriors governs”, ha afirmat Joan Ribó després d’escoltar les tres propostes finalistes en el concurs convocat per la Generalitat, en la Sala del Consolat del Mar, en la Llotja de la Seda, que es trobava de gom a gom de veïns i veïnes, comerciants, arquitectes, urbanistes i representants de les entitats ciutadanes.

NOVA I DIFERENT

“Estic satisfet que s’haja complementat un treball tècnic i científic potent amb un treball de participació ciutadana en el qual volem que tota la gent puga opinar, perquè la millora de l’espai públic requereix de l’esforç de tots i totes”, ha afegit Ribó, qui ha assenyalat igualment que “hi ha molts elements per a debatre, fins i tot idees i interessos contraris o diferents, i la nostra funció és posar-los d’acord. Però no com nosaltres diguem, sinó com a fruit d’un debat ampli”.

Igual que ha fet en la seua intervenció inicial, abans de la presentació dels projectes Confluència, una ciutat, una casa i dotze places, l’alcalde de València ha destacat la importància que la Llotja aculla “una iniciativa participativa, nova i diferent amb la qual, a més, es dóna impuls a un tema que estava embossat des de feia anys: l’aparcament de la plaça de Bruges, que està avançant amb la col·laboració de la Generalitat i prompte espere que puguem veure les màquines que entren a treballar i es puga escometre una infraestructura que és clau per a la ciutat.”

Ha recordat Ribó que el procés de participació ciutadana s’ha incorporat també en altres projectes ciutadans “com l’elaboració del disseny de la plaça de la Reina o en barris com Benimaclet o Natzaret”. Anteriorment s’ha referit a la urgència i necessitat de l’actuació en un àmbit urbà on es troben la Llotja, el Mercat Central i Sant Joan del Mercat, “a l’altura d’una concepció de València que de debò tinga en compte a la ciutadania i les seues necessitats i promoga espais públics de qualitat”.

Després de destacar aspectes tinguts en compte pel jurat a l’hora de seleccionar els projectes finalistes, com la cerca de la màxima zona per als vianants, zones verdes, presència de monuments, nova política de mobilitat o les necessitats del Mercat central.., Ribó ha insistit que “les noves polítiques de millora i regeneració urbana sostenible de la ciutat es forgen des de la democràcia participativa, escoltant a tots i totes, conciliant postures i punts de vista amb l’objectiu del ben comú, tenint en compte a les entitats veïnals perquè matisen i milloren els projectes entre els quals haurà d’eixir el que finalment s’execute”.

A la Jornada Participativa que ha presentat la directora general de Territori i Regeneració Urbana. Rebeca Torró, han assistit altres membres de la corporació municipal com els regidors Giuseppe Grezzi.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Joan Ribó, Pàrquing de Bruges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *