Sis abonats del Palau de la Música de València viuran demà divendres al matí l’experiència d’assistir a l’assaig general de l’Orquestra de València, amb la direcció de Ramón Tebar, però dins de l’escenari de la Sala Iturbi i entre els músics.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat esta nova iniciativa que “mai s’havia fet al Palau de la Música i que ens ompli d’il·lusió, perquè volíem tindre una deferència amb els nostres abonats i, en les pròximes setmanes, també amb els Amics del Palau, que sempre ens acompanyen en els concerts i ens donen el seu suport”. Es tracta d’una experiència que, segons Tello, “permetrà viure i sentir la màgia del treball de les professores i professors de la nostra orquestra, de la preparació d’un concert que podran escoltar el mateix dia”.

Dilluns passat es va procedir al sorteig de les persones que assistirán demà a este assaig, un sorteig que va ser efectuat pel director del Palau, Vicent Ros, i el director titular i artístic de la formació simfònica valenciana, Ramón Tebar.

Precisament el mestre Ramón Tebar estrena demà la seua titularitat artística amb l’Orquestra de València. Es tracta d’un concert de la Temporada d’Hivern de l’auditori valencià que ha suscitat molta expectació, ja que s’han esgotat les entrades des de fa setmanes. Dirigirà un programa en el qual figura el poema simfònic Finlàndia de Jean Sibelius, el Concert per a violí i orquestra núm. 1 de Dmitri Xostakóvitx, que serà interpretat pel concertista armeni Sergey Khachatryan, i la monumental Simfonia núm. 1 “Tità” de Gustav Mahler.

El mestre Tebar és des de l’1 de setembre de 2017 director titular i artístic de l’Orquestra de València. En esta temporada dirigirà un altre concert d’abonament a la formació simfònica valenciana, el proper 9 de febrer de 2018, amb el programa: Obertura festiva de Dmitri Xostakóvitx, el Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Serguei Prokófiev i la Simfonia núm. 2 de Serguei Rakhmàninov.